Dzirkstele.lv ARHĪVS

Jauns preparāts - vīrieša veselībai

2009. gada 5. oktobris 11:09

7395
Jauns preparāts - vīrieša veselībai

Noturīgāka erekcija un divreiz vairāk baudas gultā - pie šāda secinājuma nonākuši pētnieki, kuri apkopoja jaunā dabīgā vīriešu seksuālās veselības uzlabošanas preparāta testēšanas rezultātus.

Nesen zinātnieki veica pētījumu, kurā piedalījās 50 vīrieši ar vieglu un vidēji smagu erekcijas disfunkciju. Pētījuma dalībniekus iedalīja divās grupās - viena saņēma piknogenola (Pycnogenol®) un L-arginīna dabīgo kompleksu (Prelox®), bet otrā - placebo (identiskās tabletes ar neaktīvām vielām). Pēc mēneša vīriešiem, kuri lietoja piknogenola un L-arginīna kombināciju, novēroja būtiskus uzlabojumus: viņiem kļuva vieglāk sasniegt un uzturēt erekciju, viņi sāka mīlēties divreiz biežāk, tādējādi paildzinot baudu. Bez tam, šīs grupas dalībniekiem normalizējās holesterīna līmenis un asinsspiediens. Pētījums, kas tika publicēts zinātniskajā izdevumā International Journal of Impotence Research, secina, ka piknogenola un L-arginīna komplekss ir efektīvs līdzeklis vieglu un vidēji smagu erekcijas traucējumu gadījumā.  

„Piknogenola un L-arginīna lietošana ir droša un efektīva alternatīva jau esošajiem medikamentiem," raksta pētnieki zinātniskajā žurnālā, piebilstot, ka preparāts „uzlaboja kā fizioloģisko, tā arī psiholoģisko veselību."

 

Daži dzimumtieksmi veicinoši preparāti var būt bīstami

Ir labi zināms, ka recepšu zālēm erektilās disfunkcijas (ED) ārstēšanai piemīt blakusparādības, par kurām ražotāji pienācīgi informē ārstus un pacientus. Taču pārdošanā ir arī dzimumtieksmi veicinoši preparāti, kas tiek reklamēti kā 100% dabīgi, bet patiesībā tādi nav. Pētījums, kas veikts ar 26 dažādiem dzimumtieksmi veicinošiem uztura bagātinātājiem, parādīja, ka vairāk nekā puse (57%) produktu satura nedeklarētus komponentus ED ārstēšanai vai to nelegālās kopijas jeb viltojumus.

 

Daudzi ražotāji padara savus dabīgos dzimumtieksmi veicinošos preparātus iedarbīgākus, pievienojot tiem komponentus, kas likumīgi var atrasties tikai recepšu zālēs, taču neuzrāda tos uz iepakojuma. Tas ir ne tikai pretlikumīgi, bet arī potenciāli bīstami pacientiem, kuri lieto šādu produkciju. Vienīgais veids, kā izvairīties no falsificētiem produktiem, ir izvēlēties preparātus ar dokumentāli apstiprinātu efektivitāti un drošību.

 

Piknogenola un L-arginīna komplekss uzlabo asinsvadu tonusu

Aminoskābe L-arginīns un Francijā augošās piejūras priedes mizas ekstrakts piknogenols satur bioloģiski aktīvas vielas flavonoīdus. Vairāki pētījumi rāda, ka katrs no šiem komponentiem, darbojoties atsevišķi, palielina slāpekļa oksīda jeb NO (no angļu valodas - nitric oxide) koncentrāciju organismā. NO ir dabīga viela, kas atslābina asinsvadus, uzlabojot asinsriti. Jaunākais pētījums, kurā tika izmantota L-arginīna un piknogenola kombinācija, rādīja, ka kopā šie komponenti iedarbojas gandrīz divreiz efektīvāk nekā katrs no tiem atsevišķi. Par to liecina IIEF (erektilās funkcijas starptautiskais indekss) skalas rādītāji, piemēram, orgasma funkcija, seksuālā tieksme, gandarījums no dzimumakta un vispārējs apmierinājums.

 

Franks Šonlau (Frank Schönlau), zinātņu doktors, bioķīmiķis, kurš piedalījās iepriekšējo L-arginīna un piknogenola pētījumu vadīšanā, uzskata, ka iegūtie rezultāti ir visai pārliecinoši.

 

„Mēneša laikā erektilās funkcijas rādītājs vīriešiem, kuri regulāri lietoja L-arginīna un piknogenola kombināciju, paaugstinājās no atzīmes 14 līdz atzīmei 26 pēc IIEF skalas. Tai pat laikā vīriešiem, kas lietoja placebo tabletes, uzlabojums netika novērtos," viņš saka.

 

Darbojas bez blakusefektiem

Ja jūs vēlaties izvairīties no blakusefektiem, jādodas uz aptieku un jāizvēlas preparāts ar zinātniski pierādītu efektivitāti un drošību, piemēram, uztura bagātinātājs Prelox®. Preparāta sastāvā ir iepriekš minētās aktīvās vielas L-arginīns un piknogenols. Pavisam nesen starptautiskajā zinātnes žurnālā European Endocrinology ir publicēts raksts Prelox for Erectile Dysfunction, kurā preparāts ir aprakstīts kā „drošs un efektīvs līdzeklis vieglas un vidēji smagas erektilās disfunkcijas gadījumā", pamatojoties uz pieejamo dokumentāciju.