Dzirkstele.lv ARHĪVS

Nomedī staltbriedi

Evita Brokāne

2009. gada 22. septembris 11:15

2055
Nomedī staltbriedi

Gulbenietis Vilnis Zvirgzdiņš gaides medībās nesen nošāva lielu staltbriedi. Buļļa ragi būs skaists papildinājums mednieka trofeju kolekcijai.

V.Zvirgzdiņš stāsta, ka dienu pirms krita staltbriedis, viņš bija devies gaides medībās uz meža cūkām.

 

"Sēdēju un gaidīju. Kad jau sāka tumst, nolēmu kāpt lejā. Tobrīd dzirdēju, kā turpat netālu iebaurojas staltbriežu bullis. Nolēmu, ka tāpat pa tumsu neko neredzēšu, tādēļ labāk šurp jādodas no rīta," stāsta Vilnis.

 

No rīta viņam vareno dzīvnieku arī izdevies nomedīt.

 

"Ragu garums šim bullim bija apmēram 80 centimetri. Lai arī medaļu šoreiz nedabūšu, trofeja ir skaista. Šis ir mans labākais medījums, tik liels līdz šim man nav bijis. Iepriekš esmu nomedījis vienu staltbriedi, taču tas bija krietni mazāks," stāsta V.Zvirgzdiņš.

 

Arī šajā sezonā medniekam šī ir labākā medību trofeja. "Šajā sezonā āžus nešāvu, esmu nošāvis tikai vienu pērno ruksēnu, tagad krita šis dzīvnieks."

 

V.Zvirgzdiņš stāsta, ka savās medību platībās Līgo pagastā kolektīvs jau vairākus gadus mana staltbriežus, arī aļņu ir pietiekami daudz.

 

"Pagājušajā gadā arī viens kolektīva biedrs gaides medībās nošāva staltbriedi, kura ragi ieguva bronzas medaļu. Man tiešām šķiet, ka mūsu mežu masīvos paliek arvien vairāk staltbriežu. Pats pirms kāda laika redzēju arī govi ar diviem teļiem, kas kopā ar meža cūkām nāca baroties uz labības lauku," stāsta V.Zvirgzdiņš.

 

Vilnis ir mednieks jau ilgus gadus. Viņš labprāt dodas arī gaides medībās. "Man patīk gaides medības. Tad var nesteidzīgi pēc darba aizbraukt un pasēdēt mežā - paklausīties, kā dzied putni, kā dzīvnieki staigā pa mežu, kā brakšķ koki, kad pa mežu pārvietojas kāds lielāks dzīvnieks," stāsta mednieks. "Ne jau obligāti katrreiz kaut kas ir jānomedī. Es vairākkārt esmu vienkārši sēdējis un skatījies uz cūkām, nemaz nešaujot." V.Zvirgzdiņš piebilst, ka viņam patīk atrasties dabā.

 

Staltbriežu medību sezona sākās 1.septembrī. Staltbriežu buļļus medīt būs atļauts līdz 31.janvārim, bet govis līdz 31.decembrim.