Dzirkstele.lv ARHĪVS

Atkal nomedī vilku

Malda Ilgaža

2009. gada 3. septembris 15:52

1786
Atkal nomedī vilku

Mednieku kluba "Lejasciems" medību teritorijā otrdien pēcpusdienā tika nošauts šogad jau trešais vilks Gulbenes novadā. Medībās, kopā ar lejasciemiešiem, piedalījās arī rajona aktīvākie mednieki. Kopumā 22 vīri.

Traucē garā zāle

"Teritoriju, kurā atradās trīs jaunie vilki, no rīta iežogojām ar karodziņiem, bet jau iepriekšējā vakarā ap pulksten desmitiem dzīvnieki tika piegaudoti. Vienu dzīvnieku izdevās nošaut, bet vēl viens ir sašauts. Diemžēl neizdevās sašauto vilku atrast, jo šādā laikā to ir grūti izdarīt," stāsta mednieks Jānis Naglis no Lejasciema pagasta.

 

Nošautā vilka svars bijis 23 kilogrami, kas liecina ka dzīvnieks jau krietni paaudzies un par mazu to nosaukt nevar. Garā zāle ārkārtīgi traucējusi karogu vilkšanai, tāpēc mednieki pieļauj, ka vilki varējuši nepamanīti pa apakšu iziet cauri karogu iežogotajai teritorijai.

 

Paveicas madoniešiem

 

Lodi visprecīzāk raidījis madonietis Kaspars Rozītis, kura tēvs Jānis Rozītis iepriekšējā vakarā palīdzējis dzīvniekus piegaudot.

 

"Tagad vilki ir pamukuši, jo tēvs ar māti kopā ar vilcēniem nedzīvo, tāpēc visvieglāk izdodas piegaudot tieši jaunos vilkus. Parasti pie midzeņa uzturas vilcene vai aukle, bet šajā gadījumā, acīmredzot, tās bija aizklīdušas. Vilku mūsu mežos ir ļoti daudz, un noteiktais limits rajonam ir gaužām mazs. Stirnu skaits samazinās arvien vairāk, tas liecina, ka novadā ir daudz vilku un lūšu," stāsta J.Naglis.

 

Pagājušā gada medību sezonā Lejasciema mežos nomedīts viens vilks, bet, beidzoties noteiktajam limitam, šajā medību teritorijā uzturējušies vēl septiņi pieauguši vilki.

 

"Ceru, ka šis vilks nebūs pēdējais," piebilst J.Naglis.