Dzirkstele.lv ARHĪVS

Gulbeniešiem atkal uzvara šaušanas sacensībās

Evita Brokāne

2009. gada 13. jūlijs 18:10

1880
Gulbeniešiem atkal uzvara šaušanas sacensībās

Sestdien Madonas rajona zemnieku saimniecībā "Palejas" notika Madonas rajona atklātais čempionāts šaušanā, vienlaikus tas bija arī viens no Latvijas čempionāta posmiem šaušanā pa skrejošo meža cūku.

Šajās sacensībās veiksmīgi startēja arī Gulbenes komanda - Vilnis Zvirgzdiņš, Juris Prokofjevs un juniors Dairis Neilands. Mūsu šāvējiem komandu vērtējumā šajās sacensībās atkal izdevās izcīnīt 1.vietu. Ļoti labi veicās D.Neilandam, kurš junioru grupā ieguva trīs 3.vietas. Bronzas godalgas viņam tika gan amerikāņu trapā, gan sportingā, gan arī šaušanā pa skrejošo meža cūku. V.Zvirgzdiņam šajās sacensībās pat izdevās izšaut sporta meistara normatīvu, tiesa, lai iegūtu sporta meistara kandidāta nosaukumu, tas ir jāizdara divas reizes gada laikā šāda līmeņa sacensībās.

 

"Šaušanā pa skrejošo meža cūku bija pieci vīri, kas izpildīja sporta meistara normatīvu, taču 1.vietu starp viņiem izdevās izcīnīt tieši man," stāsta V.Zvirgzdiņš.

 

Arī J.Prokofjevam sacensībās veicās ļoti labi. Sportingā viņam pat izdevās iekļūt finālā, diemžēl trijniekā viņš neiekļuva.

 

Pirms pāris nedēļām gulbenieši piedalījušies arī sacensībās "Purnavu muižas kauss" Mārkulīčos.

 

"Tur starp desmit 1.vietu ieguvējiem, kas piedalījās kompleksajā šaušanā, tika izlozēta karabīne. Arī mēs ar Juri iekļuvām starp labākajiem desmit šāvējiem, Juris bija ierindojies pat vienu vietu augstāk nekā es, taču izlozē visveiksmīgākais biju es - saņēmu karabīni," stāsta V.Zvirgzdiņš.

 

Sestdien Lejasciemā notiks Latvijas čempionāta posms šaušanā par skrejošo meža cūku. Bija plānots, ka šīs sacensības notiks Zvārdē, taču tās tika pārceltas. Lejasciemā notiks arī sacensības šaušanā pa skrejošo alni.

 

V.Zvirgzdiņš cer, ka arī sacensībās Lejasciemā izdosies parādīt labu sniegumu. "Jāmēģina arī šajās sacensībās atkārtot savs rezultāts, lai atkal varētu izpildīt sporta meistara normatīvu," saka V.Zvirgdziņš.