Dzirkstele.lv ARHĪVS

“Latvijas Atmoda” pārstāv seniorus un ģimenes

Diāna Odumiņa

2009. gada 29. aprīlis 15:59

2336
“Latvijas Atmoda” pārstāv seniorus un ģimenes

Gulbenes novadu redz kā dzīvotspējīgu lauku vidi
  bija sestā, kas iesniedza savu astoņu deputātu kandidātu sarakstu Gulbenes novada vēlēšanām. Saraksta pirmā persona ir iepriekš 9.Saeimas vēlēšanās no Pensionāru un senioru partijas kandidējusī Gulbenes vidusskolas angļu valodas un bioloģijas skolotāja Aelita Babule. Aiz viņas ir zemnieku saimniecības "Priednieki" vadītājs Mārtiņš Upāns, kas bijis deputāts Stāmerienā, zemnieku saimniecības "Jaundreiņi" lietvede Olita Keibeniece - Daukstu pagasta deputāte -, seniores Dagmara Gmireka, kas agrāk bijusi Gulbenes pilsētas domes deputāte un kandidējusi 9.Saeimas vēlēšanās, un Velta Brenčeva.

"Partija "Latvijas Atmoda" ir senioru kustības turpinājums, piesaistot arī jaunus spēkus. Tā ir laba kombinācija - senioru dzīves gudrība un jauniešu enerģija. Mūsu deputātu kandidātu saraksts nav mākslīgi veidots. Tajā apvienojušies cilvēki, kas gatavi strādāt novada pašvaldībā. Taču mums ir arī plašs atbalstītāju loks," "Dzirkstelei" saka A.Babule.

Viņa uzskata, ka ievēlētajai novada domei būtu jāuztur pastāvīga saikne ar sabiedrību, uzklausot cilvēku viedokļus, meklējot radošus risinājumus krīzes situācijā, nostiprinot savstarpēju uzticēšanos, jo vēlētājiem ir svarīgi justies nepiekrāptiem.

Ar sirdi laukos

A.Babule uzsver, ka partija "Latvijas Atmoda" ir par cilvēka cienīgu dzīvi neatkarīgā Latvijā, kas nav pazudusi Eiropā, un novadā, kura galvenā joma ir lauksaimniecība. Esot svarīgi definēt novada tuvākos un tālākos mērķus.

"Svarīgi saprast, vai lauki ir domāti tikai tūrisma attīstībai? Mums taču ir savas tradicionālās un netradicionālās ražošanas nozares laukos. Ir resursi. Atbalstīsim kooperatīvo sabiedrību veidošanas novadā, kur paši laucinieki veiktu produktu ražošanu, pārstrādi un tirdzniecību. Strādāsim pie līgumu parakstīšanas starp pašvaldību un novada zemniekiem, piemēram, par dārzeņu piegādi skolām," saka A.Babule.

Viņa uzsver, ka iestājas par Eiropas Savienības tirgus tālāku liberalizāciju, birokrātisko šķēršu likvidēšanu uzņēmējdarbībai, īpaši mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.

"Meklēsim iespējas, lai Latvijas tradicionālo lauksaimniecības nozaru atdzimšanai. Nepamatoti valstī ir apsīkusi cukura ražošana," saka viņa.

Par drošu dzīvi

"Domājot par novada cilvēku drošību, vēlamies veicināt sabiedrības, pašvaldības un operatīvo dienestu sadarbību, izveidojot plašāku pašvaldības policijas dienestu," viņa saka.

Siltumapgādes un citu komunālo pakalpojumu maksai jāatbilst ekonomiskajai situācijai un iedzīvotāju maksātspējai.

"Sākumskolas klases bērniem tomēr vajadzētu mācīties pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai. Meklēsim iespējas un veicināsim to, lai vismaz 1. līdz 4.klašu skolēni saņemtu brīvpusdienas skolā. Meklēsim iespējas skolas jauniešu nodarbinātībai vasarā, nopelnot pusdienu atlaidi skolā," saka viņa.

A.Babule uzskata, ka vairāk jāinformē maznodrošinātās ģimenes par sociālās palīdzības saņemšanas iespējām.

"Ja būs nepieciešams, veidosim sociālās mājas, sociālo dzīvokļus. Apzināsim renovēt iespējamās mājas novadā, sakārtosim tās, piesaistot Eiropas Savienības fondu līdzekļus. Līdz ar to būtu iespējams nodrošināt lētāku dzīvojamo platību. Runa vairāk ir tieši par jaunajām ģimenēm ar bērniem bez dzīvojamās platības," saka viņa.

Kāpēc jābalso par "Latvijas Atdzimšanu"?

* Bez kultūras centriem un skolām lauki ir miruši. Ir jāsaglabā šīs vērtības.

* Atbalstīts lauksaimniecības kooperatīvo sabiedrību veidošanos novadā.

* Iestājas par vēlētāju uzticību zaudējušo deputātu atsaukšanas tiesībām.

 Gulbenes novada domes vēlēšanas
"Latvijas Atmoda"
Deputātu kandidātu saraksts 

Nr Vārds, Uzvārds(8) Dzimis Darba vieta Amats Izglītība1  Aelita Babule 1971  Gulbenes vidusskola  Angļu valodas un bioloģijas skolotāja  augstākā2  Mārtiņš Upāns 1960  Zemnieku saimniecība "Priednieki"  Saimniecības vadītājs  augstākā3  Olita Keibeniece 1966  z/s "Jaundreiņi"  Lietvede  vidējā4  Dagmara Gmireka 1942  Pensionāre     augstākā5  Velta Brenčeva 1945  Pensionāre     vidējā6  Sarmīte Stupāne 1963  Stāķu pamatskola  Skolotāja  augstākā7  Rita Revenko 1961  Gulbenes vidusskola  Matemātikas skolotāja  augstākā8  Anita Pušmucāne 1955  Gulbenes vidusskola  Apkopēja  vidējā