Dzirkstele.lv ARHĪVS

Tautas partijas sarakstā – pieredzējuši politiķi

Diāna Odumiņa

2009. gada 27. aprīlis 18:30

3860
Tautas partijas sarakstā – pieredzējuši politiķi

Iespējams, ir pat vairāki partijas kandidāti novada domes vadītāja amatam
Tautas partija bija piektā, kas iesniegusi savu 20 deputātu kandidātu sarakstu Gulbenes novada domes vēlēšanām.

Pirmais cilvēks tajā ir Gulbenes pilsētas domes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs, aiz viņa - Lizuma pagasta padomes un Gulbenes rajona padomes priekšsēdētājs Aldis Strads, Lejasciema pagasta padomes priekšsēdētājs Dainis Švika, Rankas pagasta padomes priekšsēdētājs Jānis Antaņevičs, Gulbenes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks, Hipotēku un zemes bankas Gulbenes filiāles vadītājs Valtis Krauklis. Sarakstā ir arī Stāmerienas pagasta padomes priekšsēdētājs Raitis Apalups, Līgo pagasta padomes priekšsēdētājs Uldis Doņuks, Beļavas pagasta padomes priekšsēdētājs Kārlis Liše, Gulbenes Izglītības pārvaldes vadītāja Liāna Jansone.

 

"Mūsu sarakstā ir dažādu profesiju cilvēki, izglītoti, tādi, kas darbā sevi ir pierādījuši. Pārstāvētas ir 12 Gulbenes rajona pašvaldības. Tie visi ir cilvēki, kas zina, kā risināt problēmas. 14 cilvēki no mūsu saraksta ir pašvaldību vadītāji vai deputāti," "Dzirkstelei" saka N.Stepanovs.

 

Nevar bez laukiem

Deputātu kandidātu izvēle notikusi pēc noteiktiem kritērijiem.

 

"Tie ir cilvēki, kas prot strādāt, kas nemētājas ar nepārdomātiem solījumiem vēlētājiem, kas ir iemantojuši cieņu starp iedzīvotājiem.
9 no kandidātiem ir pilsētnieki, 11 - no laukiem. Mūsu partijas programmas moto mudina būt vienotiem novada attīstībai. Sazobe starp laukiem un pilsētu ir svarīga. Gan pilsēta ir vajadzīga laukiem, gan lauki pilsētai," saka N.Stepanovs.

 

Viņš uzsver, ka no sabalansētas novada attīstības būs atkarīgs veiksmīgs problēmu risinājums.

 

N.Stepanovs atzīst, ka ir gatavs kandidēt uz novada pašvaldības vadītāja krēslu, bet vienlaikus atzīst: "Ir pat vairāki mūsu partijas kandidāti novada domes vadītāja amatam. Mūsu sarakstā ir daudz gudru, solīdu cilvēku, kuri varētu strādāt arī pie novada stūres."

 

Bieži N.Stepanovam iedzīvotāji jautājot, vai viņš negrasās pāriet darbā uz Vidzemes reģionu, pametot Gulbenes novadu.

 

"Es tā neformulētu jautājumu. Drīzāk - vai es vispār esmu vajadzīgs. To lems vēlētāji," saka viņš.

 

N.Stepanova pilnvaras Vidzemes plānošanas reģiona padomes priekšsēdētāja amatā, ko viņš bija uzņēmies paralēli Gulbenes pašvaldības vadīšanai, beidzas jūlijā. Kāda ir šā Vidzemes veidojuma nākotne, to N.Stepanovs vēl nezina.

 

"Darbs Vidzemes plānošanas reģionā nesis labumu Gulbenes rajonam problēmu risināšanā," uzsver N.Stepanovs.

 

Par vienotu virzību

"Mūsu saraksta komanda ir gatava strādāt vienotā virzībā, saglabājot līdzsvaru starp laukiem un pilsētu, saglabājot visas skaistās novada tradīcijas un mūsu lauku specifiku. Gribam vai ne, bet dzīve mūs piespiedīs veikt korekcijas izglītības sistēmā. Būs grūti saglabāt labo, kas mums ir, apvienojot ar tām novitātēm, ko dzīve ienesīs novadā. Mierīgi, saprātīgi ir jārisina jautājumi novada domē. Nebūs viegli sagatavot budžetu 2010.gadam. Finanses vairs nebūs tādas, kādas bija līdz šim," uzsver N.Stepanovs.

 

Viņš arī atzīst, ka novada pašvaldība "nevarēs dzīvot tik plaši", kā bija ieplānots, apvienojot pašvaldības.

 

"Tas būs viens no pirmajiem jautājumiem, kas jārisina novada domē. Būs jāmeklē kompromisi. Būs jāatceras par kredīta un līgumsaistībām. Būs jādzīvo taupīgi," saka N.Stepanovs. Viņš paļaujas uz vēlētājiem un saka: "Mūsu partijas pārstāvji novada domē, visticamāk, būs. Cik mūsu cilvēku tur iekļūs, to noteiks vēlētāji."

 

Kāpēc jābalso par šo sarakstu?

*Ir par novada vienotību.


* Pieredzes bagāta komanda, kas ar savu darbu to ir pierādījusi.


* Redz novada attīstību nākotnē. Nebārstās ar tukšiem solījumiem.

 

Gulbenes novada dome
"Tautas partija"
Deputātu kandidātu saraksts




Programma NrVārds, Uzvārds(20)DzimisDarba vietaAmatsIzglītībaNikolajs Stepanovs1950 Gulbenes pilsētas dome priekšsēdētājs augstākā2 Aldis Strads1957 Lizuma pagasta padome priekšsēdētājs augstākā3 Dainis Švika1955 Lejasciema pagasta padome priekšsēdētājs augstākā4 Jānis Antaņevičs1958 Rankas pagasta padome priekšsēdētājs augstākā5 Valtis Krauklis1960 VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka" filiāles vadītājs augstākā6 Inese Stalidzāne1960 Daukstu pagasta kultūras nams vadītāja augstākā7 Raitis Apalups1942 Stāmerienas pagasta padome priekšsēdētājs augstākā8 Vitālijs Platais1957 Litenes pagasta padome sporta metodiķis vidējā9 Voldemārs Mezītis1956 Ozolkalna pamatskola fiziskās audzināšanas pasniedzējs augstākā10 Liāna Jansone1955 Gulbenes rajona padomes Izglītības pārvalde vadītāja augstākā11 Uldis Doņuks1972 Līgo pagasta padome priekšsēdētājs vidējā12 Jānis Ziemelis1959 Gulbenes pilsētas dome Gulbenes pilsētas būvvaldes vadītājas vietnieks -  augstākā13 Antra Sprudzāne1967 Gulbenes bibliotēka direktore augstākā14 Māris Milns1963 Lejasciema pagasta padome izpilddirektors augstākā15 Osvalds Lucāns1952 SIA "Gulbenes-Alūksnes bānītis" valdes loceklis augstākā16 Normunds Mazūrs1967 SIA "Datu apstrādes centrs" klientu vadītājs augstākā17 Dace Kurša1967 Jaungulbenes arodvidusskola direktores vietniece augstākā18 Vija Čakare1955 Gulbenes Bērzu pamatskola direktore augstākā19 Vilis Sniedzāns1939 SIA "Gulbenes Auto-moto" valdes loceklis augstākā20 Kārlis Liše1960 Beļavas pagasta padome priekšsēdētājs augstākā