Dzirkstele.lv ARHĪVS

“Latvijas Pirmā Partija/Latvijas Ceļš” apvieno uzņēmējus

Diāna Odumiņa

2009. gada 27. aprīlis 18:24

5266
“Latvijas Pirmā Partija/Latvijas Ceļš” apvieno uzņēmējus

Partija novadā redz novēršamas nepareizības
Ceturtā savu deputātu kandidātu sarakstu Gulbenes novada domes vēlēšanām ir iesniegusi partija "Latvijas Pirmā Partija/Latvijas Ceļš". Tās sarakstā līderis ir Gulbenes pilsētas domes deputāts, SIA "Rufs" valdes loceklis Zintis Vībāns. Aiz viņa - SIA "ZDZ" valdes loceklis Dzintars Poļaks, SIA "Dimdiņi" valdes loceklis Normunds Audzišs, SIA "SIA Betons PR" valdes loceklis, futbolists Aivars Začs, SIA "Apgāde-Gulbene" darba aizsardzības speciālists Valdis Indzeris. Sarakstā ir arī Sveķu internātpamatskolas direktors Aigars Lasis un mūziķis, grupas "ROLISE" solists Rolands Melberds.

Ir priekšsēdētāja kandidāts "Mūsu sarakstā ir visu svarīgāko nozaru pārstāvji. Tomēr pārsvarā ir uzņēmēji, jo uzņēmējdarbība un ražošana ir Latvijas pamatu pamats - pelna, maksā nodokļus, rada materiālā vērtības. No uzņēmējdarbības attīstības būs atkarīgs tas, cik ātri Gulbenes novads un visa Latvija attapsies no krīzes situācijas. Uzskatu, ka šīs nozares attīstība un atbalsts ir būtisks novada domes darbības stūrakmens. Uzņēmēji zina, kā nopelnīt naudu un kā to saprātīgi tērēt, ieguldīt attīstībā. Mūsu sarakstā ir pārstāvēti celtniecības un tirdzniecības uzņēmumu pārstāvji. Starp mūsu deputātu kandidātiem ir arī lauksaimnieki, ir izglītības darbinieki. Daudzi no viņiem pašlaik darbojas vai ir bijuši deputāti rajona pašvaldībās," "Dzirkstelei" saka Z.Vībāns.

 

Viņš uzsver, ka sarakstā ir iekļauti cilvēki ar profesionālo un politisko pieredzi.

 

"Starp mums ir tādi, kas saprot, ko vēlas, ko dara, kā dara. Nav tā, ka pirmais cilvēks sarakstā būtu labāks par citiem. Nebūt ne, visi ir vienādi labi, jo katrs cilvēks no mūsu deputātu kandidātu saraksta vēlas strādāt novada iedzīvotāju labā, piesaistot Eiropas fondu naudu un sakārtojot novada pārvaldi," saka Z.Vībāns, taču nenoliedz, ka ir gatavs kandidēt uz novada domes priekšsēdētāja amatu.

 

Par mazo skolu saglabāšanu

"Novadā mūs neapmierina ceļu stāvoklis, apdraudējums mazajām skolām. Maksimāli centīsimies nosargāt tās, optimizējot izdevumus. Esam jau domājuši, kā to var izdarīt. Jādod iespējas iedzīvotājiem piedalīties sabiedriskajos procesos, piesaistot Eiropas līdzekļus. Tā ir iespēja aizstāvēt savu viedokli un intereses. Arī novada pašvaldībai un uzņēmējdarbībai svarīgi ir izmantot iespēju piesaistīt Eiropas naudu," saka Z.Vībāns.

 

Pozitīvām pārmaiņām, pēc viņa domām, ir jānotiek komunālo pakalpojumu jomā. Piemēram, siltumapgādē Gulbenē, kā uzsver Z.Vībāns, ir jābūt risinājumam, kas izdevīgs iedzīvotājiem.

 

"Mēs esam par to, lai laukos netiktu iznīcināta kultūra. Tā vieno cilvēkus. Tāpēc kultūras aktivitātēm ir jāattīstās visā novadā, nevis tikai pilsētā. Kultūra - tā ir tikai viena no jomām, kas raksturo un turpmāk raksturos to, vai pilsēta un lauki ir vienots veselums. Mēs esam par tā saglabāšanu. Galvenais - lai viss novads ir maksimāli dzīvotspējīgs," saka Z.Vībāns.

 

Z.Vībāns uzskata, ka "Latvijas Pirmās Partijas/Latvijas Ceļa" cilvēki noteikti iekļūs novada domē.

 

"Būtu utopiski domāt, ka novada pašvaldībā par deputātiem kļūs visi 17 cilvēki no mūsu saraksta. Tā kā šajās vēlēšanās pavisam ir septiņi kandidātu saraksti, vēlētājiem ir lielas izvēles iespējas. Mēs esam gatavi pierādīt vēlētājiem, ka esam cienīgi būt novada domē," saka viņš.

 

Kāpēc jābalso par šo sarakstu?

* Uzsveram, ka pamatvērtība ir cilvēks, kas dzīvo drošā vidē, ģimenē, nebaidoties par savu nākotni, bērnu izglītības iespējām, veselības aprūpi un nodrošinājumu.


* Mēs esam par sabiedrības konsolidāciju, nevis plēšanos, šķelšanos un gaisa jaukšanu!


* Šajos grūtajos laikos uzņēmēji nāk talkā novada sakārtošanā, jo viņi zina, ko nozīmē nopelnīt naudu un kā izdarīt tā, lai tā vienmēr būtu makā.

 

Gulbenes novada dome
Partija "LPP/LC"
Deputātu kandidātu saraksts




Programma NrVārds, Uzvārds(20)DzimisDarba vietaAmatsIzglītībaZintis Vībāns1959 SIA Rufs valdes loceklis augstākā2 Dzintars Poļaks1971 SIA ZDZ valdes loceklis vidējā3 Normunds Audzišs1966 SIA Dimdiņi valdes loceklis augstākā4 Aivars Začs1969 SIA Betons PR valdes loceklis vidējā5 Valdis Indzeris1968 SIA Apgāde-Gulbene darba aizsardzības speciālists augstākā6 Māra Rožlapa1977 SIA Gulbenes slimnīca ambulatorās nodaļas vadītāja augstākā7 Aigars Lasis1963 Sveķu speciālā internātpamatskola direktors augstākā8 Māris Jansons1963 SIA Kalnalācītes valdes loceklis vidējā9 Ērika Ivanova1958 Kr.Valdemāra pamatskola direktore augstākā10 Aija Kalēja1971 SIA mācību centrs Austrumvidzeme valdes priekšsēdētāja augstākā11 Artūrs Divre1974 SIA BARED konsultants augstākā12 Maija Ose1964 Biedrība Ecclesia valdes priekšsēdētāja augstākā13 Jānis Lazdiņš1960 Zemnieku saimniecība "Aizpurieši" īpašnieks vidējā14 Andris Gargurnis1974 Zemnieku saimniecība Torņkalns īpašnieks vidējā15 Jānis Patmalnieks1974 SIA Audzes 2004 valdes loceklis vidējā16 Vladislavs Ločmelis1948 SIA Vidzemes būvnieks kurinātājs-apsargs vidējā17 Valdis Kļaviņš1959 Militārās izdienas pensionārs   vidējā18 Mārcis Graudiņš1975 OSM Shipping Ltd kuģa vadītājs augstākā19 Sandis Boks1979 SIA GM Mežs autotransporta koordinators augstākā20 Rolands Melberds1968 pašnodarbinātais-mūzikas pakalpojumi grupa ROLISE komponists-vadīājs vidējā