Dzirkstele.lv ARHĪVS

“Jaunais laiks” - kopā ar “Pilsonisko savienību”

Diāna Odumiņa

2009. gada 27. aprīlis 17:27

3716
“Jaunais laiks” - kopā ar “Pilsonisko savienību”

Sarakstā apvienojušies kandidāti ar un bez politiskās pieredzes
Trešo Gulbenes novada domes vēlēšanām iesniegto 20 deputātu kandidātu sarakstu veidojusi partija "Jaunais laiks" sadarbībā ar "Pilsonisko savienību". Saraksta līderis ir Gulbenes pilsētas domes deputāts, Ziemeļaustrumu virsmežniecības virsmežziņa vietnieks Andis Caunītis.

Aiz viņa seko Izglītības valsts inspekcijas vecākais inspektors Arnis Šķēls, SIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" Vidzemes reģiona meliorācijas nodaļas vadītājs Ivars Kupčs, SIA "Industrija LV" valdes loceklis Vilnis Lapiņš, Lejasciema mežniecības mežzinis Jānis Naglis. Sarakstā ir arī Gulbenes pilsētas domes deputāts, SIA "Gulbenes Baltā pils" muzeja vadītājs Jānis Ločmans un bijušais Gulbenes pašvaldības vadītājs, apdrošināšanas akciju sabiedrības "Baltikums" Gulbenes klientu apkalpošanas nodaļas vadītājs Mārtiņš Kokars, pazīstamā veterinārārste un Beļavas pašvaldības deputāte Ilze Mezīte.

 

"No profesiju viedokļa mūsu sarakstā ir plaša pārstāvniecība. Tā ir izglītības joma, kultūra, medicīna. Cilvēki ar juridisko izglītību. Ir daudzi deputātu kandidāti ar pedagoģisko izglītību. Noderīgi būs cilvēki ar politisko pieredzi, kas strādā vai strādājuši par deputātiem pilsētā un pagastos. Mūsu sarakstā ir arī jauni cilvēki, enerģijas pilni. Reizēm noderīgāki ir cilvēki bez pieredzes nevis ar sliktu pieredzi. Saraksts ir demokrātiski veidots," "Dzirkstelei" stāsta A.Caunītis.

Nav neaizvietojamu līderu

 

"Par saraksta līderi no "Jaunā laika" kolēģi izvirzīja mani un no "Pilsoniskās savienības" Arni Šķēlu. Savstarpēji vienojoties, ka "Jaunais laiks" bija tas, kas aicināja "Pilsonisko savienību" šajās vēlēšanās kopā startēt. Pirmais esmu es, bet nav būtiski, kurš ir 1., kurš 2, kurš 4. Ir jābūt labiem kolēģiem, kas cits citu spēj aizvietot. Darbojas princips, ka jebkurš no mūsu pirmā piecnieka var kandidēt par saraksta līderi. Svarīga ir atpazīstamība visā novadā," uzsver A.Caunītis.

 

Viņš saka, ka Gulbenes novada domes vēlēšanām ir pieteikti vairāku partiju deputātu kandidātu saraksti un tas viešot cerību. "Nebūs tā, ka viena partija ņems virsroku. Svarīgi ir veidot koalīciju, nākt kopā, runāt pēc vēlēšanām, ja ir līdzīga domāšana, līdzīgas programmas," saka A.Caunītis.

 

"Mums, latviešiem, politika bieži vien beidzas virtuvē vai pie vakariņu galda. Tālāk neviens negrib iesaistīties. Kamēr sabiedrība aktīvi nepiedalīsies politikas veidošanā, atbalstot kādu politisko spēku, tikmēr kādam būs iespēja politiku risināt savtīgos nolūkos. Domāju, ka daudzi to saprot," bilst A.Caunītis.

 

Kāds būs novads?

"Ir aktuāli, kā veidosim kultūras dzīvi novadā, kā lemsim par izglītības sistēmu, kāda būs veselības aprūpe. Vēlamies noskaidrot pašu mediķu viedokli, viņu nākotnes vīziju. Kāda būs mūsu slimnīcas nākotne? Ir nepieciešams, lai visā novadā būtu pieejami stomataloģiskie pakalpojumi, ģimenes ārsti.


Pakalpojumu saņemšanas ziņā sociālā joma nedrīkstētu pasliktināties. Tai vajadzētu uzlaboties. Bet kā izlīdzināt tos principus pabalstu maksāšanā, kādi līdz šim bija katrā pagastā un Gulbenē? Tur ir jādomā. Ir jāskatās, ko mēs varam atļauties. Nepazaudēt šo sistēmu, labo saglabāt un nodrošināt minimumu. Virziens - skolas, bērnudārzi - kā tie pārvietosies, kā iedzīvotāji vēlēsies saņemt šos pakalpojumus. Vienmēr ir svarīgi, lai būtu atbalsts mazajam un vidējam uzņēmējam. Aktuāli ir ceļi, sabojātie ceļi, tas, par kādiem līdzekļiem tiek nodrošināta to sakopšana. Lielākais atbalsts uzņēmējiem, ko līdz šim varēja sniegt pašvaldība, tā ir teritoriālā plānojuma izstrāde un apstiprināšana," saka A.Caunītis.

 

Kāpēc jābalso par šo sarakstu?

* Vecākus un priekšniekus parasti neizvēlas. Bet pašvaldības vadību cilvēki izvēlas.


* Nekļūdās, ja nedara neko, bet, ja kļūdās, jāsaprot, kur kļūda radusies - procesā jeb attieksmē.


* "Jaunajam laikam" ir svarīgi, kā novadā dzīvos cilvēki, ģimenes ar bērniem un vai cilvēkiem te gribēsies dzīvot.

 

Gulbenes novada dome
"Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība"
Deputātu kandidātu saraksts




Programma NrVārds, Uzvārds(20)DzimisDarba vietaAmatsIzglītībaAndis Caunītis1971 Valsts meža dienesta Ziemeļaustrumu virsmežniecība virsmežziņa vietnieks augstākā2 Arnis Šķēls1963 Izglītības valsts inspekcija vecākais inspektors augstākā3 Ivars Kupčs1959 VSI "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" Vidzemes reģiona meliorācijas nodaļa nodaļas vadītājs augstākā4 Vilnis Lapiņš1966 SIA "Industrija LV" valdes loceklis augstākā5 Jānis Naglis1960 Ziemeļaustrumu virsmežniecība, Lejasciema mežniecība mežzinis vidējā6 Jānis Ločmans1955 SIA "Gulbenes Baltā pils" muzeja vadītājs augstākā7 Ilze Mezīte1963 Z/S "Priedkalni" vetārste augstākā8 Dzintars Vasiļjevs1975 SIA "Vidzemes Būvnieks" Namu uzturēšana un apsaimniekošana nodaļas vadītājs vidējā9 Andris Graumanis1958 SIA "AG Ezernieki" valdes loceklis vidējā10 Dace Pajate1977 Pašnodarbinātā persona saimnieciskās darbības veicēja augstākā11 Inga Zomerovska1961 Gulbenes mūzikas skola pedagogs augstākā12 Alda Alberte1950 Tirzas kultūras nams kultūras nama vadītāja augstākā13 Aldis Sebris1966 Lizuma pagasta pašvaldība sporta metodiķis augstākā14 Aiva Zavacka1971 Valsts meža dienests, Ziemeļaustrumu virsmežniecība Mežsaimniecības daļas vadītāja augstākā15 Marika Sirmā1972 Siltāju pamatskola skolas direktore augstākā16 Mārtiņš Kokars1957 AAS "Baltikums" Gulbenes klientu apkalpošanas nodaļa nodaļas vadītājs augstākā17 Aiva Rēdere1969 Stāmerienas pagasta pašvaldība lauku attīstības speciāliste vidējā18 Līga Strade1958 Z/S "Jaunkapenieši" grāmatvede vidējā19 Anita Vandere1972 SIA"Grantiņi 1" sekretāre augstākā20 Zanda Akmentiņa1985 SIA "RCI Gulbene" grāmatvede vidējā