Dzirkstele.lv ARHĪVS

Zaļo un Zemnieku Savienības sarakstā pārstāvēti lauki

Diāna Odumiņa

2009. gada 22. aprīlis 18:57

7537
Zaļo un Zemnieku Savienības sarakstā pārstāvēti lauki

Vēlas līdzsvarotu novada attīstību
Sarakstā ir vēl vairāki rajona pašvaldību vadītāji - Jaungulbenes pagasta padomes priekšsēdētāja Saulcerīte Indričeva, Galgauskas pagasta padomes priekšsēdētājs Stanislavs Gžibovskis, Tirzas pagasta padomes priekšsēdētājs Māris Raģelis.

Kandidē populāri cilvēki
Sarakstā ir arī Latviešu Virsnieku apvienības valdes priekšsēdētājs, atvaļinātais pulkvežleitnants, Gulbenes sporta skolas direktors Normunds Aizpurs un bobslejists, Latvijas izlases dalībnieks Daumants Dreiškens.


Par deputāta kandidātu šajā sarakstā kļuvis arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Gulbenes brigādes komandieris Vijārs Griķis un pazīstamā rakstniece Laima Muktupāvela.


Bez tam sarakstā iekļauti bijušais Litenes pagasta padomes priekšsēdētājs Gunārs Ciglis un bijušais Druvienas pagasta padomes priekšsēdētājs Juris Graumanis.
Sarakstā iekļauts arī SIA "Lāčplēši Moto" vadītājs Ainārs Brezinskis, bijušais Daukstu pašvaldības vadītājs Guntis Blūms, Ceļu satiksmes direkcijas Gulbenes nodaļas priekšnieka vietnieks Uldis Kaminskis, Gulbenes 2.vidusskolas skolotāja Dita Grigore, Lejasciema vidusskolas direktore Ineta Stāvavena, Gulbenes vidusskolas skolotāja Iveta Zvaigzne.


Pievērš uzmanību ceļiem
S.Duļbinska "Dzirkstelei" saka, ka kandidātu sarakstā ir iekļauti aktīvi cilvēki, kas vēlas attīstīt visa novada teritoriju, ietverot gan pilsētu, gan laukus. "Lielākā daļa no mūsu saraksta cilvēkiem ir ilgstoši Zemnieku Savienības biedri, darbojamies politikā un piedalījušies novada projekta izstrādē. Jau no rudens esam diskutējuši, nebija citas domas kā vien iesniegt savu kandidātu sarakstu novada vēlēšanām," stāsta viņa un atzīst, ka tic - vēlētāji balsos par šo sarakstu.


S.Duļbinska pauž, ka Zaļo un Zemnieku Savienība vēlas nodrošināt pakalpojumu pieejamību novada centrā un katrā pagastā, ieskaitot nomales. Runa ir medicīnas pakalpojumu, skolu pieejamību, ko nodrošina izbraucami ceļi un pašvaldības transports.
"Laukos ir jāsaglabā feldšerpunkti. Ir jābūt pieejamiem ģimenes ārstiem. Ceļus ir iespējams remontēt ar mazākām izmaksām. Daukstu pagastā mums jau ir tādi piemēri," uzsver viņa.


Kāpēc jābalso par šo sarakstu?


* Iedzīvotājiem būs lētāka dzīvošana visa novada teritorijā. Komunālie pakalpojumi kļūs lētāki.


* Katram bērnam - iespēja apmeklēt skolu, nodrošināts pašvaldības transports, kas aizved uz turieni un atved mājās.


* Tiks veicināta vietējā uzņēmējdarbība, dodot priekšroku pašmāju biznesa ļaudīm, palīdzot pārvarēt birokrātiskos šķēršļus.


S.Duļbinska uzsver, ka Zaļo un Zemnieku Savienības kandidātu sarakstā ir pieredzējuši, dzīves gudri cilvēki, kas pazīst laukus un lauku cilvēku sāpi, kas neļaus noplicināties pagastiem un cīnīsies par to novada domē par spīti ekonomiskajai krīzei un finanšu trūkumam.

"Mēs pagaidām nezinām, kāds būs pašvaldības budžets. Tomēr redzam, kā tiks nodrošināta novada pārvaldīšana," saka viņa.

 

 Gulbenes novada dome
Zaļo un Zemnieku savienība
Deputātu kandidātu saraksts




Programma NrVārds, Uzvārds(20)DzimisDarba vietaAmatsIzglītībaSandra Duļbinska1963 Daukstu pagasta padome Priekšsēdētāja augstākā2 Saulcerīte Indričeva1955 Jaungulbenes pagasta padome Priekšsēdētāja augstākā3 Stanislavs Gžibovskis1960 Galgauskas pagasta padome Priekšsēdētājs augstākā4 Māris Raģelis1952 Tirzas pagasta padome Priekšsēdētājs augstākā5 Normunds Aizpurs1966 Gulbenes rajona padome Konsultants sporta jautājumos augstākā6 Gunārs Ciglis1962 Litenes pagasta padome Deputāts augstākā7 Ainārs Brezinskis1962 SIA "Lācplēši Moto" Valdes loceklis vidējā8 Juris Graumanis1960 Druvienas pagasta padome Priekšsēdētāja vietnieks augstākā9 Uģis Aigars1968 Lizuma pagasta padome Priekšsēdētāja vietnieks vidējā10 Daumants Dreiškens1984 Latvijas Olimpiskā vienība Sportists vidējā11 Vijārs Griķis1965 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests Gulbenes brigāde Komandieris augstākā12 Uldis Kaminskis1962 Ceļu satiksmes drošības direkcijas Gulbenes nodaļa Priekšnieka vietnieks augstākā13 Dita Grigore1968 Gulbenes 2 vidusskola Projektu daļas vadītāja, skolotāja augstākā14 Aivars Rakstiņš1957 Beļavas pagasta padome Deputāts vidējā15 Guntis Blūms1942 Daukstu pagasta padome Priekšsēdētāja vietnieks augstākā16 Laima Muktupāvela1962 Izdevniecība "Rīgas Viļņi" Redaktore augstākā17 Aivija Krēsliņa1968 Jaungulbenes pagasta padome Lauku attīstības speciāliste augstākā18 Dzintra Gailāne1956 Z/s "Krāčukakts" Īpašniece vidējā19 Ineta Stāvavena1962 Lejasciema vidusskola direktore augstākā20 Iveta Zvaigzne1969 Gulbenes vidusskola Direktora vietniece, skolotāja augstākā