Dzirkstele.lv ARHĪVS

Sarakstu iesniedz pirmie

Diāna Odumiņa

2009. gada 22. aprīlis 18:33

6524
Sarakstu iesniedz pirmie

Vēlas radikālas pārmaiņas
Trešdien Gulbenes novada vēlēšanu komisijai pirmā savu deputātu kandidātu sarakstu iesniedza partija "Sabiedrība citai politikai". Sarakstā ir 18 cilvēki, kuru vidējais vecums 30 gadu. Saraksta priekšgalā ir partijas Gulbenes biroja vadītājs, pilnsabiedrības "LA Finanses" darbinieks, zemessargs, 27 gadus vecais Intars Liepiņš no Lejasciema. 

I.Liepiņš "Dzirkstelei" stāsta, ka pie rajona padomes ēkas, kur ir novada vēlēšanu komisijas vieta, dežurēja jau, sākot no pulksten 6.00, lai būtu pirmais. Vēlēšanu komisija sāka darbu tikai no pulksten 13.00.


Partijas "Sabiedrība citai politikai" deputātu kandidātu sarakstā Gulbenes novada vēlēšanām ir cilvēki, kas līdz šim nekad vēl nav iesaistījušies politikā. Viņi ir no Gulbenes, Lejasciema, Beļavas, Stāmerienas, Rankas Daukstu pagasta. No 18 deputātu kandidātiem 12 ir cilvēki ar augstāko izglītību.


Svaigi spēki politikā
Sarakstā ir grāmatvedības firmas vadītāja Sarmīte Zvirgzdiņa, grāmatvede Linda Bokaldere, politoloģe Dita Pētersone, vēsturniece Agija Romanova, Valsts ieņēmumu dienesta darbiniece Maija Bonka. Pats jaunākais sarakstā ir 22 gadus vecais Armands Zvirbulis - Eiropas čempions brīvajā cīņā.  


I.Liepiņš saka, ka partijas deputātu kandidātu saraksts veidots tikai no tādiem cilvēkiem, kas nav saistīti ar šobrīd rajona pašvaldībās pie varas esošajiem.

 

"Mūsu sarakstā nav pārstāvētas visas rajona pašvaldības, tomēr uzsvēršu, ka vēlamies strādāt visu rajona iedzīvotāju interesēs. Lai tas notiktu, radikāli samazināsim plaisu starp deputātiem un sabiedrību. Strādājot novada domē, izveidosim darba grupas no iedzīvotāju vidus, lai kopīgi diskutētu, lai uzklausītu priekšlikumus. Jautājumi ir jārisina kopā ar sabiedrību," uzsver viņš.

 

I.Liepiņš nešaubās, ka iedzīvotāji balsos par "Sabiedrību citai politikai", kas ir gatava Gulbenes novadā ienest pozitīvas pārmaiņas, uz kurām tauta cer jau sen. "Visi par to vien runā, ka pārmaiņas ir nepieciešamas," uzsver viņš.


Redz daudz nejēdzību
Esot daudz nesaprotamā, nepareizā, ar ko sastopamies pilsētā un pagastos katru dienu.

 

"Diskutējam par to, vai šodien ir vajadzīga "gaismas pils" Rīgā. Taču mums pašiem ir gana daudz neadekvātu objektu, kuriem tiek izgāzta nauda. Kāda ir rajona ceļu kvalitāte? Ja steigā uzlej asfaltu, vai tas būs izturīgs? Bet naudas ir iztērēts nežēlīgi daudz. Ūdensvada un kanalizācijas projekts no Gulbenes līdz Šķieneriem! Šodien ir jādomā par izdzīvošanu, nevis par zīmēšanos. Strūklaka Gulbenes centrā nav īstajā vietā. Kāpēc to nevarēja veidot Jaunatnes parkā vecās strūklakas vietā? Mūsuprāt, komunālie pakalpojumi - ūdensvads, apkure - nedrīkst nonākt privātās rokās. Pakalpojumi šeit nevar būt tikpat dārgi kā Rīgā," saka I.Liepiņš.


Kāpēc jābalso par šo sarakstu?
Netiks noklusēta neviena nelikumība. Patiesības noskaidrošanai izsauks Valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu. Nekas netiks noklusētas. Informāciju publiskos.


Tiks organizēti iedzīvotāju forumi, lai kopīgi diskutētu un rīkotos.
Zemessardzei ir jāsadarbojas ar policiju, lai mazinātu kriminogēno situāciju un aizsargātu iedzīvotājus un viņu īpašumus.

 

 Gulbenes novada dome
"SABIEDRĪBA CITAI POLITIKAI"
Deputātu kandidātu saraksts




Programma NrVārds, Uzvārds(18)DzimisDarba vietaAmatsIzglītībaIntars Liepiņš1982 Nodibinājums "La Finanses" Finanšu konsultants augstākā2 Sarmīte Zvirgzdiņa1964 SIA "Līgotnes 97" Valdes locekle augstākā3 Linda Bokaldere1983 SIA "KRK Vidzeme" Galvenā grāmatvede augstākā4 Dita Pētersone1986 Studente   vidējā5 Agija Romanova1986 SIA "Latvija Statoil" Pārdevēja vidējā6 Dzintra Ločmele1977 SIA "ZUMM" Aģents vidējā7 Jānis Akmentiņš1982 SIA "Reta" Projektu menedžeris augstākā8 Ivo Gāršnieks1980 SIA "G Birojs" Valdes loceklis augstākā9 Dmitrijs Smagars1982 SIA "Kombainserviss" Tirdzniecības menedžeris augstākā10 Jana Keibeniece1986 Z/S "Kalna Pakalnieši" Tūrisma konsultante vidējā11 Maija Bonka1984 Valsts Ieņēmuma Dienests Pārskatu un deklarācijasdaļas vecākā nodaļas inspe augstākā12 Inese Klimaševska1978 SIA "Līgotnes 97" Grāmatvede augstākā13 Artūrs Smagars1986 Ieslodzījumu vietu pārvalde Uzraugs vidējā14 Eduards Carevs1986 IU "Akmens-Carnik" Izpilddirektors vidējā15 Armands Zvirbulis1987 Latvijas Olimpiskā Vienība Sportists vidējā16 Mareks Princovs1981 SIA "Specs Vidzeme" Menedžeris augstākā17 Normunds Aizupietis1984 Bezdarbnieks   augstākā18 Ģirts Kokars1984 Bezdarbnieks   vidējā