Dzirkstele.lv ARHĪVS

Piedalās pirmajā takšu portāla salidojumā

Evita Brokāne

2009. gada 19. aprīlis 08:10

2190
Piedalās pirmajā takšu portāla salidojumā

Aija Avotiņa: "Šādus pasākumus suņiem un viņu saimniekiem vajadzētu rīkot vairāk, jo tajos var gūt daudz pozitīvu emociju."
Sestdienā pirms Lieldienām Tukuma rajona Ķesterciemā pie jūras notika pirmais Takšu portāla salidojums, kurā pulcējās 30 dažādu krāsu, lielumu un apspalvojuma takšu šķirnes suņi un viņu saimnieki no visām Latvijas malām - Rīgas, Tukuma, Ķesterciema, Gulbenes, Rojas, Liepājas, Saulkrastiem, Saldus, Jelgavas, Jūrmalas, Dobeles, Salaspils, Ragaciema un Limbažiem. Uz salidojumu bija devušies arī Aija Avotiņa un Juris Ivanovs no Šķieneriem ar saviem suņiem Raselu un Sando.

Notiek jautras izdarības Pēc satikšanās Tukuma centrā visi salidojuma dalībnieki garā auto kolonnā, radot nelielu sastrēgumu uz ceļa, devās uz Ķesterciema pludmali. Vispirms notika visu salidojuma dalībnieku sapazīšanās un īpašās tortes ēšana, bet pēc tam varēja sākties jautrība. Salidojuma organizatori bija parūpējušies arī par dažādām kopīgām izdarībām - taksīšiem un viņu saimniekiem bija jārāda prasmes šķēršļu pārvarēšanā, visi sacentās olu nešanas stafetē, notika arī pirmais takšu skrējiens Latvijā, pēc kura tika arī apbalvoti ātrākie šīs šķirnes pārstāvji. Suņi labprāt izmantoja iespēju iztrakoties, izrakt kādu alu baltajās pludmales smiltīs, kā arī atklāt peldēšanās sezonu. Savukārt saimnieki priecājās par iespēju vienuviet redzēt tik daudz takšu un vēlreiz pārliecināties, ka šie ir ļoti dzīvespriecīgi un jautri suņi.

 

A.Avotiņa stāsta, ka viņa ar draugu uz takšu portāla salidojumu nolēmusi braukt, tiklīdz uzzinājuši par to.

 

"Nedaudz biedēja tas, kas jābrauc tikpat kā uz otru Latvijas galu, taču ļoti gribējās aizvest savus suņus uz tusiņu, lai viņi varētu izskrieties un izpriecāties kopā ar citiem suņiem. Šis bija pasākums tieši suņiem, tādēļ bija tiešām prieks vērot, kā viņi visi barā skraida, rok bedres un dauzās. Liels prieks bija par to, ka satikām mūsu jaunākā takšu puikas Sando radiniekus. Uzskatu, ka šādus pasākumus suņiem un viņu saimniekiem vajadzētu vairāk, jo tajos var gūt daudz pozitīvu emociju. Mēs noteikti brauksim arī uz nākamajiem salidojumiem, gaidām tos ar nepacietību," saka Rasela un Sando saimniece.

 

Nākamais salidojums - jūlijā

Salidojuma organizatore ir takšu portāla "www.taksis.lv" veidotāja rīdziniece Everita Pļavniece, kurai pašai arī ir taksis Skipers. "Portāls veiksmīgi darbojas jau vairāk nekā divus mēnešus, un tajā katru dienu tiek reģistrēti arvien vairāk takši, tādēļ nolēmu, ka vajadzētu suņus un viņu saimniekus satikt arī dzīvē un uzrīkot jautru tusiņu Lieldienu brīvdienās. Iepriekš ļoti gatavojāmies - domājām, kā izklaidēt takšus un viņu saimniekus, un pūles nebija veltīgas, jo atsaucība bija diezgan liela. Arī laiks mūs ļoti lutināja un, manuprāt, tusiņš izdevās godam!

 

Gandarījums, protams, ir liels - redzot tik daudz jaukus, pozitīvus un dzīvespriecīgus taksīšus un viņu saimniekus. Paldies visiem, kas veltīja šo saulaino sestdienu saviem lieliskajiem suņiem!" saka organizatore. Viņa atklāj, ka nākamais takšu salidojums gaidāms jau jūlijā, uz kuru tiek aicināti arī citi takšu šķirnes mīļotāji ar saviem suņiem. Sīkāka informācija par salidojuma norisi un vietu būs atrodama takšu portālā.