Dzirkstele.lv ARHĪVS

Viviāna iekaro daudzu sirdis

Inita Savicka

2009. gada 4. februāris 16:07

1046
Viviāna iekaro daudzu sirdis

Taksītes jaunais draugs ir trusis Rodžers
Viviāna ir ir valdzinoša, garspalvaina desmit mēnešus veca takšu sugas meitenīte, kurai nav iespējams vienaldzīgi paiet garām. Taksīte apkārtējos apbur ar savu draiskulību un azartiskumu. Acis viņai ir izteiksmīgas, tumši brūnas. Garā spalva, tiesa gan, vairāk uz astes un ausīm, netraucē taksītei gulēt gultā zem segas, jo tā viņai patīk vislabāk.

Jārēķinās, ka skāde būs Gulbeniete Valda Lapiņa stāsta, ka savējos Viviāna mājās sagaida ar neviltotu prieku. Tas izpaužas lielā, dzīvespriecīgā bizošanā pa istabām un koridoru, izjaucot ierasto kārtību mājās.

 

"Bet ar to jau ir jārēķinās, ja mājās ir suņuks, tāpat kā ar sagrauztām čībām, zābakiem, tepiķi, tapetēm un pastaigām ārā. Protams, skāde ir, bet tajā pašā laikā, ir neizsakāmi patīkami, ja ir vēl kāds, kuram esi svarīgs," stāsta Valda.

 

Šarmantās Viviānas īstais saimnieks ir Valdas dēls Pēteris. Tā kā iepriekšējais suns, arī taksis vārdā Robis, vecuma dēļ devies uz citiem medību laukiem, tad Pēteris Rīgā iegādājies mazu takšu meitenīti, atvedis uz mājām Gulbenē un nosaucis par Viviānu.

 

Pirms neilga laika Pēteris iegādājies arī trusi Rodžeru, lai Viviānai vienai nebūtu garlaicīgi un laikā, kad saimnieku nav mājās, viņai būtu ar ko spēlēties. Tā kā trusis tikai nesen kļuvis par Viviānas draugu, tad par viņa rakstura būtiskākajām iezīmēm vēl grūti spriest. Bet, ja mājās ir Valda vai Pēteris, taksīte visu laiku pieprasa uzmanību veltīt tieši viņai.

 

"Katrā ziņā Viviāna pieprasa lielāku uzmanību nekā iepriekšējie suņi, kuri mums ir bijuši. Viņa ir kā mazs bērns. Dažādos veidos cenšas pienākt, piemēram, ar saviem asajiem zobiņiem saņemot manu roku vai pienesot mantiņas, tādā veidā uzstājīgi pieprasot, lai sāk ar viņu spēlēties. Viviāna ir īsta draiskule," teic Valda.

 

(Vairāk lasiet 5.februāra "Dzirkstelē")