Dzirkstele.lv ARHĪVS

Nata - dāma ar stāžu

Inita Savicka

2009. gada 4. februāris 16:01

1656
Nata - dāma ar stāžu

14 gadus vecajai kaķenei Natai patīk mazgāties vannā, gulēt gultā un ēst pie viena galda kopā ar saimniekiem. Kādā dienā, dzenājot bezdelīgas pa palodzi, Nata guva vienu no iespaidīgākajiem piedzīvojumiem savā kaķa mūžā - kritienu no piektā stāva, pēc kuru gan nekādas īpašas traumas netika gūtas.

Uzticīga, bet ar negantu raksturu Natas saimniece Inese Vanaga, runājot par savu mīluli, ir emociju un atmiņu varā, jo pavadītais laiks kopā ar Natu, ir bagāts ar dažādiem piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem.

 

Savukārt mīlestība un pieķeršanās, ko izjūt saimniece pret kaķeni un noteikti arī kaķene pret savu saimnieci, ir izjūtas, kuras Ineses dzīvi padara krāsaināku, reizēm liek aizmirsties ikdienišķam rūpēm un vienkārši justies daudz labāk. Nata uzticīgi katru vakaru gaida, kad saimniece pārnāks mājās no darba. Un kā lai tādu kaķi nemīl, kurš uzticīgi gaida savu saimnieci mājās katru vakaru četrpadsmit gadu garumā.


Inese stāsta, ka kaķeni paņēmuši laikā, kad pašas bērni vēl bijuši mazi, lai viņiem būtu par ko rūpēties un arī ar ko rotaļāties.

 

"Nata ir dāma ar stāžu. Viņa ir izaugusi kopā ar maniem bērniem," saka Inese.


Saimniece savu kaķeni salīdzina ar lauvu, jo raksturs Natai ir negants. Noglāstīt kaķeni var tikai tad, kad viņa to pati vēlas, savukārt, ja mājās ir ciemiņi, tad jārēķinās ar to, ka dažus viņa uzņem labi un savu neganto raksturu neizrāda, bet citus uzmana, proti, sēž blakus, skatās acīs.

 

"Ir sajūta, ka Nata vēlas hipnotizēt. Ja ciemiņš ceļas un kaut kur iet, tad kaķene viņam uzmanīgi seko pa pēdām, uzmanīgi vērojot, kas notiks," stāsta Inese.

 

(Vairāk lasiet 5.februāra "Dzirkstelē")