Dzirkstele.lv ARHĪVS

Novadā varu grasās pārņemt sievietes

Diāna Odumiņa

2009. gada 25. janvāris 16:04

2158
Novadā varu grasās pārņemt sievietes

Pēc Austrumu kalendāra sākas Vērša gads
Astrologs Vladimirs Hermanis ir ielūkojies Gulbenes pilsētas, kā arī laikraksta "Dzirkstele" horoskopā. Viņš prognozē darbīgu un grūtu šo, Vērša, gadu, kā arī dzīvi ekonomiskās krīzes apstākļos līdz pat 2012.gadam.

Zvaigznes rāda, ka pamazām pilsēta paceļas spārnos virs purva, kurā vēsturiski radusies. Pilsēta ir kā peldošā sala. To pārvalda Zivju zīme. Tāpēc te vienmēr būs darīšana ar noslēpumiem, "tumšiem ūdeņiem", "duļķi", ar "velnu", kas mājo "klusā ūdenī", ar "dzelmi", "atvariem" un arī "sekliem ūdeņiem".

 

Šajā pilsētā komfortabli jūtas cilvēki, kuru dzimšanas brīdī Saule atradusies Zivju zīmē vai kādā citā ūdens - Vēža, Skorpiona - horoskopa zīmē. Gulbene ir pilsēta, kuru nevar izprast un vērtēt, vadoties no vizuālajiem iespaidiem. Ir jāpeld dziļāk.

 

Vai Gulbenē atgriezīsies gulbji? Pagaidām uz šo jautājumu atbildēt ir grūti. Ja Gulbenē uzlabosies ekoloģiskā situācija, tas notiks. Problēmas ir samilzušas. Ja šogad nesāks nopietni risināt tās, tad pēc deviņiem gadiem nonāksim ārkārtīgi sliktā situācijā kanalizācijas ūdeņu novadīšanas dēļ Krustalīcē.

 

Iespējama avārijas situācija

Janvārī Gulbenē iespējama kāda plašāka avārija. Kā arī sīkas avārijas situācijas. Var pievilt tehnika, ja laikus nebūs pamanīta kāda kļūme un nebūs tā izlabota. Tas uz kopējā fona neliksies nekas pārsteidzošs.

 

Jau janvāra beigās un februāra sākumā izjutīsim, ko nozīmē dzīvot ekonomiskās krīzes apstākļos. Turklāt šīs izjūtas būs ļaudīm ne tikai Gulbenē, bet visā pasaulē.

 

26.janvārī būs Saules aptumsums, bet 9.februārī - Mēness aptumsums. Tas raksturo emocionālu spriedzi. Mainīsies naudas masas apgrozība. Iespējamas bankrota situācijas. Daudzas firmas būs spiestas beigt savu pastāvēšanu. Tomēr vissmagākais laiks Latvijā un Gulbenē sāksies aprīlī, kad liksies - vadzis tūlīt lūzīs.

 

Katram būs pašam jādomā, kā izdzīvot, kā nopelnīt. Satricinājumi gulbeniešiem būs ievērojami, taču ne nāvējoši.

 

Gulbenes ienākumu avoti lielā mērā būs ārzemju finanses. Tās ieplūdīs pilsētā gan kā vērtīgu projektu finansiālais atbalsts, gan kā pašu gulbeniešu nopelnītais atalgojums, strādājot ārzemēs. Lielie projekti Gulbenē turpināsies. Par spīti tam, ka kādam kaut kas nepatīk. Kopumā tā būs progresīva tendence, kas sniegs pilsētai labumu. Taču prioritātes būs sadalītas tā, ka cietīs sociālā joma. Tai atvēlēs mazāk līdzekļu.

 

Lielum lielais vairākums ienesīgo darba vietu Gulbenē ir un būs valsts sektors un pašvaldības iestādes. Raksturīga tendence - Gulbenē attīstīsies iestādes un firmas, kurām ir valsts budžeta finansējums un kuras darbosies kā filiāles ar tiešo vadību Rīgā. Tādā virzienā attīsies, piemēram, transporta nozare.

 

Aizmirstam par lēto

Gulbenē būs salīdzinoši augstas cenas, salīdzinot ar Latvijas citām pilsētām. Šī tendence saglabāsies.

 

Sekmēsies tajās biznesa nozarēs, kurās ir sadarbība ar Krieviju, kur radīs izeju no ekonomiskās krīzes, jau sākot ar šo gadu.

 

Ražošana Gulbenē sašaurināsies. Aktuālākā nozare ir un paliks šūšana. Kokapstrāde attīstīsies ar mainīgām sekmēm. Tomēr šī joma stabili iezīmējas pilsētas astroloģiskajā kartē.

 

Gulbenes nākotne saistīta galvenokārt ar apkalpojošās sfēras pakalpojumu attīstību, tirdzniecību, servisu, remonta pakalpojumiem, viesnīcu biznesu, atpūtas centru izveidi, tūrismu. Šajā jomā pilsētā arī turpmāk būs ievērojama daļa darbavietu. Tāpat kā celtniecības nozarē. Pilsētā turpināsies celtniecība. Galvenokārt ar to nodarbosies privātais sektors.

 

Būs kultūras uzplaukuma laiks pilsētā. Tā būs kā kompensācija, dzīvojot ekonomiski saspringtā situācijā. Sports attīstīsies lielākoties, balstoties uz privātu atbalstu. Liela noteicēja sporta attīstībā būs valsts ar savu realizēto politiku. Aktivizēsies reliģiskā dzīve pilsētā.

 

Novada vēlēšanu gads

Varas un tautas attiecības šogad Gulbenē maz mainīsies. Tās joprojām būs sarežģītas. Nav paredzami plaši, acīmredzami konflikti starp vietējo varu un iedzīvotājiem. Vairums samierināsies ar to politisko situāciju, kāda ir. Tomēr iekšējais konflikts pastāvēs.

 

Šogad palielināsies "Dzirksteles" ietekme informācijas apmaiņā sabiedrībā. Avīze iesaistīsies sabiedriskos procesos, sabiedriskās domas veidošanā, sociālo jautājumu aktualizēšanā. Ar laikrakstu rēķināsies. Nekāda konkurence "Dzirksteles" pozīcijas iedragāt nespēs. Arī vasaras otrā pusē laikraksts strādās raženi un ar peļņu. Un tā - līdz pašām gada beigām.

 

Vasara būs eiforijas laiks. Varas struktūras liks pilsētai un gulbeniešiem justies kā milzu organisma sastāvdaļai. Tas būs Gulbenes novada vēlēšanu gatavošanas un norises laiks.

 

Vērša gadā labāk jutīsies tieši sieviešu dzimuma pārstāves. Pilnīgi iespējams, ka jaunā novada pārvaldē būs sieviešu īpatsvars. Vīrieši būs tie, kas palīdzēs sievietēm viņu darbā.

 

Reāli administratīvi teritoriālo reformu uz savas ādas sāksim just tikai 2010.gada sākumā. Turklāt sajūtas būs drīzāk pozitīvas, nevis negatīvas. Tās būs pārmaiņas uz labo pusi. Stabilitāti gulbenieši izjutīs galvenokārt garīgā plāksnē.