Dzirkstele.lv ARHĪVS

VID atklāj saldētavās paslēptus 117 tūkstošus cigarešu

2009. gada 20. janvāris 10:56

378
VID atklāj saldētavās paslēptus 117 tūkstošus cigarešu

Pagājušā nedēļas nogalē Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk- VID) Muitas kriminālpārvaldes Mobilo vienību darbinieki atklāja un izņēma gandrīz 117 tūkstošus cigarešu, kas bija paslēptas automašīnas saldētavā.

Sestdien, 17.janvārī VID darbinieki netālu no Baltkrievijas robežas muitas kontroles veikšanai apturēja četras kravas automašīnas - saldētavas.

 

Apskatot tukšo saldētavu stiprinājumu vietas, VID darbinieki pamanīja, ka tās ir sastiprinātas nevis ar kniedēm, ko parasti lieto šādos stiprinājumos, bet gan ar skrūvēm. Turklāt skrūves bija izgatavotas tā, lai vizuāli neatšķirtos no kniedēm. Atšķirībā no kniežu stiprinājuma, ar skrūvēm savienoto detaļu noņemšanai un piestiprināšanai ir nepieciešams tikai skrūvgriezis, tāpēc šādā veidā stiprinātas automašīnu daļas bieži vien kalpo kā kontrabandas slēptuvju aizsegs.

 

Ņemot vērā iepriekš minēto, VID darbinieki pieņēma lēmumu automašīnas novirzīt padziļinātas muitas kontroles veikšanai muitas kontrolpunktā „Silene".


Padziļinātās muitas kontroles laikā VID darbinieku aizdomas izrādījās pamatotas - aiz divu automašīnu saldētavu sienām bija slēptuves, kurās atradās 113 760 Saint George Light un 3200 Kent White Infina 1 cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.


Par konstatētajiem pārkāpumiem automašīnu vadītājiem - 1970. un 1971. gadā dzimušajiem Lietuvas iedzīvotājiem - sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 169. 3 pantu - par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu.

 

Tā kā minētais pants kā iespējamo sodu paredz arī transportlīdzekļu, ar kuru pārvadātas kontrabandas cigaretes, konfiskāciju, tika izņemtas ne tikai cigaretes, bet arī abas automašīnas.


VID Muitas kriminālpārvaldes Mobilo vienību darbinieki pagājušās nedēļas laikā kopumā sastādījuši 12 administratīvo pārkāpumu protokolus par cigarešu kontrabandu un to aprites noteikumu pārkāpumiem, kuru ietvaros izņemti vairāk nekā 170 tūkstoši dažādu marku cigarešu.