Dzirkstele.lv ARHĪVS

Ar spiningu noķer 14,2 kilogramus smagu līdaku (papildināts)

Tamāra Ulase

2008. gada 24. oktobris 12:43

3607
Ar spiningu noķer 14,2 kilogramus smagu līdaku (papildināts)

Gulbenieši Raivis Ravinskis un Aivis Gutāns (no labās) ar "Dzirksteli" padalījās makšķernieku priekā un pastāstīja, ka vakar ap pusdienlaiku Līgo pagasta dīķos A.Gutāns ar spiningu noķēris 14,2 kilogramus smagu līdaku. Lūk, abi makšķernieki ar dižo lomu!

A.Ravinskis stāsta, ka ar makšķerēšanu aizraujas jau vairākus gadus, viņš to uzskata par jauku brīvā laika pavadīšanas nodarbi.

 

"Ceturtdien no rīta gribējām braukt makšķerēt uz Lubānu, taču braucot nolēmām palikt Līgo dīķos," stāsta Aivis.

 

Puiši vēl norunājuši, ka vajadzētu noķert kādu četrus piecus kilogramus smagu līdaku un varētu braukt mājās. Pagājis neilgs laiks, un lielā līdaka bija klāt. "

 

No rīta saķērām mazās zivtiņas, taču uz dzīvās ēsmas nekas neņēma, tādēļ sākām mētāt spiningu. Līdaka paņēma pašā seklumā pie zālēm. Sajūta bija tāda, ka spinings būtu apķēries ap koku. Pieairējāmies klāt un ar ceturto reizi tāpat ar rokām iecēlām laivā. Bija krietni jānopūlās, lai līdaka nomierinātos. Viņa bija ļoti apjukusi, trakoja un rāvās ārā. Lai to noturētu, uzgūlos virsū," stāsta makšķernieks.

 

Lai arī sākotnēji puišiem šķitis, ka zivis sver apmēram 20 kilogramus un viņiem bija cerība uz rekordu, taču svari rādīja 14,2 kilogramus. Tomēr makšķernieki spriež, ka šī noteikti ir šā mēneša rekordzivs.

 

"Tā ir arī mana mūža lielākā zivs. Esmu noķēris 10,5 kilogramus smagas karpas, bet līdakas tik lielas man nekad nav bijis," stāsta Aivis.

 

Viņš atklāj, ka vēl jau šoruden dosies spiningot, bet vai kādreiz pašiem vēl izdosies izvilkt tik lielu līdaku, varbūtība ir maza. Lai gan - viss taču ir iespējams, turklāt katrs makšķernieks taču cer uz rekordu!