Dzirkstele.lv ARHĪVS

Jēkabpilī atrastās narkotikas ir pēdējos gados lielākais vienā reizē atklāto aizliegto vielu daudzums

LETA ..

2008. gada 23. oktobris 16:59

432
Jēkabpilī atrastās narkotikas ir pēdējos gados lielākais vienā reizē atklāto aizliegto vielu daudzums

Daugavpils/Rīga, 22.okt., LETA. Jēkabpilī pirms dažām dienām atsavinātās narkotiskās vielas ir pēdējos gados lielākais vienā reizē atņemto aizliegto vielu daudzums. To atzinis Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Leonīds Bogdanovs.

 

 

Kā aģentūrai LETA, paužot Bogdanova viedokli, teica VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena, pēc sākotnējās informācijas, kopumā ir atrastas un atsavinātas narkotiskās vielas 12,5 kilogramu apmērā. Tuvāko dienu laikā gaidāms ekspertu slēdziens. Bogdanovs pieļauj, ka atsavināto vielu daudzums varētu būt vēl lielāks.

 

Bogdanovs atzinīgi novērtējis reģionālās policijas darbinieku panākumus.

 

LETA jau ziņoja, ka kratīšanas laikā dzīvoklī pie kāda vīrieša, kurš tiek turēts aizdomās par slepkavības mēģinājumu, policijas darbinieki atraduši narkotiskās vielas aptuveni 150 000 latu vērtībā.

 

Jēkabpils rajona Policijas pārvaldes Kriminālpolicijas biroja 2.nodaļas priekšniece Sandra Krastiņa aģentūru LETA informēja, ka policija atradusi 2,74 kilogramus marihuānas, 8,33 kilogramus metamfetamīna un 1,785 kilogramus psihotropās vielas MDMA.

 

17.oktobrī Jēkabpils rajona slimnīcā tika nogādāts kāds 1980.gadā dzimis vīrietis, kuram mediķi konstatēja dažādus miesas bojājumus. Par notikušo tika sākts kriminālprocess pēc 117.panta 2.daļas par slepkavības mēģinājumu personu grupā.

 

Aizdomās par minēto likumpārkāpumu policija aizturēja trīs 1973., 1968. un 1982.gadā dzimušus vīriešus. Veicot kratīšanas, viena no aizturētajiem dzīves vietā tika izņemts liels daudzums psihotropo un narkotisko vielu. Konfiscētajām vielām tika nozīmētas ekspertīzes, kas apliecinājušas, ka daļa atsavināto vielu ir aizliegtas.

 

Saistībā ar atrastajām un atsavinātajām narkotiskajām vielām sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.panta 3.daļas par narkotisko un psihotropo vielu glabāšanu, realizāciju un iegādi.