Dzirkstele.lv ARHĪVS

Gulbenes slimnīcā maksas pakalpojumi no cilvēkiem "septiņas ādas neplēš"

Malda Ilgaža

2008. gada 25. septembris 08:00

2105
Gulbenes slimnīcā maksas pakalpojumi no cilvēkiem "septiņas ādas neplēš"

Rajona padomes deputāti vakar apstiprināja Gulbenes slimnīcas maksas pakalpojumus un to izcenojumus, kas stāsies spēkā ar šā gada 1.oktobri. Visdārgākais pakalpojums - 300 lati - slimnīcā būs ķeizargrieziens pēc pacienta pieprasījuma. Līdz šim par to bija jāmaksā 200 lati.

Par 20 latiem vairāk būs jāmaksā sievietēm, kas veiks abortu ar intravenozu narkozi. Līdz šim šī procedūra maksāja 30 latus. Līdzšinējo 2 latu vietā vajadzēs maksāt 4 latus par IU spirāles ievadīšanu un izņemšanu. Ar 10 latu lielāku naudas summu nekā līdz šim vajadzēs rēķināties arī tiem alkoholiķiem, kuru atskalošanai būs nepieciešama viena diennakts. Tie būs 40 lati. Par katru nākamo diennakti vajadzēs maksāt 15 latus.

 

Ja līdz šim nebija noteikta maksa par urīnpūšļa katetrizāciju, izmantojot ārstniecības iestādes apmaksātu vienreizēju katetru, tad ar 1.oktobri par to būs jāmaksā 2,90 lati, bet par pastāvīga katetra ielikšanu - 6 lati.

 

Par 3 latiem dārgāka pieaugušajiem kļuvusi matu apstrāde pedikulozes gadījumā. Līdz šim par to bija jāmaksā 2 lati. Nedaudz dārgāka būs muguras masāža. Par to vajadzēs maksāt 3,50 latus.

 

Par slimnieka, kura stāvoklis neprasa neatliekamu medicīnisko palīdzību, bet nepieciešamo medicīnisko palīdzību vai diagnosticēšanu nevar sniegt Gulbenes slimnīcā, aizvešanu uz Rīgas medicīnas iestādēm ar slimnīcas transportu vienā virzienā noteikta maksa 8 līdzšinējo 6 latu vietā.

 

Slimnieku aizvešana uz Balvu slimnīcu, lai veiktu fibragastroskopiju, un atvešana maksās 5 latus.

 

Paliek nemainīgi

Lielākajai daļai slimnīcas maksas pakalpojumu cena nav mainījusies. Iepriekšējā cena saglabājusie pacientu izmeklējumiem bez ārsta nosūtījuma, kā arī rentgenoloģiskajiem izmeklējumiem. Tāpat kā līdz šim 130 lati būs jāmaksā par individuālo aprūpi dzemdībās. Tas ir pakalpojums, kas ietver servisa paklpojumus grūtniecības periodā, dzemdībās un pēcdzemdību periodā pēc individuāli noslēgta līguma.

 

No 100 latiem nāksies šķirties sievietēm, kas dzemdībās izvēlēsies epidurālo anestēziju. Vairāk nevajadzēs maksāt ambulatorajiem pacientiem par vienu masāžas procedūru. Dārgāki nav kļuvuši arī pēdas aprūpes kabineta pakalpojumi. Starp tiem dārgākā procedūra - 8 lati - ir ārstnieciskais pedikīrs ar aparātu.

 

Tāpat kā līdz šim būs jāmaksā arī par slimnīcas tālruņa izmantošanu, izziņas saņemšanu no arhīva, par servisa nodrošinājumu vienvietīgā un divvietīgā palātā. Tikai par 0,50 latiem vairāk būs jāmaksā, lai saņemtu speciālista slēdzienu medicīniskajai komisijai.

 

Ar jaunajiem izcenojumiem un maksas pakalpojumiem pacienti varēs iepazīties arī ārstniecības iestādē.