Dzirkstele.lv ARHĪVS

Aleksejs un Valērijs Kuzmini veiksmīgi startē Latvijas, Igaunijas un Baltijas čempionātā

Gaidis Eglītis

2008. gada 10. septembris 16:41

1159
Aleksejs un Valērijs Kuzmini veiksmīgi startē Latvijas, Igaunijas un Baltijas čempionātā

Pagājušajās brīvdienās Rīgā sporta kompleksā "333" notika Latvijas un Baltijas čempionāta supermoto pēdējais posms. Gan posmu, gan arī kopvērtējumu abās pirmajās vietās kvadriciklu klasē ierindojās mūsu sportisti tēvs un dēls Aleksejs un Valērijs Kuzmini.

Aleksejs visos trīs supermoto čempionātos piedalījās jau pērn, bet Valērijam šī bija pirmā sezona, piedaloties supermoto čempionātos. "Sezonas sākumā sākām domāt, kurā klasē Valērijs startēs - mazajā vai lielajā. Viņš jau bija braucis ar manu motociklu, taču lielajai klasei viņš vēl it kā bija par mazu, jo ir tikai 11 gadus vecs. Tiesa, skatoties, kā Valērijs brauc, spriedu, ka varbūt viņš varētu startēt arī lielajā klasē. Esam ļoti pateicīgi Beļavas pagasta padomei, kas sponsorēja Valērijam gan Motosporta federācijas licenci, gan arī apdrošināšanu," saka Aleksejs.

 

Licence Valērijam tika izņemta iesācēju klasē, taču ar vecāku atļauju viņš varēja startēt "open" klasē.

 

"Pagaidām viņš ir vismazākais lielajā klasē, varbūt tāpēc izskatās nedaudz jocīgi," vērtē Aleksejs.

 

Valērijs atzīst, ka viņam pašam ir liels gandarījums startēt "open" klasē un sacensties ar lielajiem vīriem. Turklāt viņš ir spējis pierādīt, ka var būt arī labāks par daudziem pieaugušiem sportistiem.

 

Caur treniņiem, asarām un bailēm

"Sezona Valērijam sākās grūti. Viņš kļūdījās, krita un salauza roku. Kvadriciklu klasē kritienu nav varbūt tik daudz, kā to ir solomotociklu klasēs, taču tie ir daudz sāpīgāki un sarežģītāki. Pieļautās kļūdas Valērijs ļoti pārdzīvoja, rezultāti, protams, sākumā arī nebija tik labi, kā varētu gribēt, taču viņš saņēmās un turpināja startēt sacensībās," saka Aleksejs.

 

Jaunais sportists pretī panākumiem devās caur saspringtiem treniņiem, asarām un bailēm. Panākumi tiešām arī nāca.

 

A. un V.Kuzmini šogad startēja gan Latvijas, gan Baltijas, gan arī Igaunijas čempionātā supermoto. Latvijas un Baltijas čempionātā Aleksejs ir čempions, Valērijs ieņem otro pozīciju, savukārt Igaunijas čempionātā Aleksejs ierindojās 2.vietā, Valērijs palika 7.vietā.

 

"Latvijā kvadriciklu klasē startē samērā maz sportistu, bet Igaunijā viņu ir daudz, konkurence tur ir ļoti liela. Igaunijas čempionātā man šoreiz neizdevās iegūt 1.vietu, taču es par to nepārdzīvoju. Valērijs Igaunijas čempionāta kopvērtējumā varēja palikt arī 6.vietā, taču mani pēdējā posmā pievīla tehnika, pat nācās stumt moci, lai šķērsotu finiša līniju, tādēļ otrajā braucienā es braucu ar dēla moci, lai kopvērtējumā saglabātu 2.vietu," stāsta Aleksejs.

 

Turpinās braukt un startēt sacensībās

Valērijam ļoti patīk startēt sacensībās. Viņš gan atzīst, ka motokross patīk vairāk.

 

"Nākamgad Valērijs mēģinās startēt arī motokrosu posmos. Šis gads bija kā iesākums, pārbaude, uz ko dēls ir spējīgs. Nākamgad būs jāmēģina iegādāties viņam arī cits mocis. Es pats savukārt nākamgad gribu pamēģināt startēt ūdensmotociklu sacensībās, gribas izmēģināt kaut ko jaunu, redzēs, kā man tas izdosies," saka Aleksejs.

 

"Man ir prieks, ka mums ir arī vēl viens jaunais sportists Nauris Miķelsons Gulbenē. Arī viņš trenējas un startē sacensībās. Varbūt viņam pagaidām vēl tik labi neveicas, taču viņš cenšas un mēģina kaut ko sasniegt."

 

"Ir jācenšas, jāmēģina, jāpierāda, ka esi uz kaut ko spējīgs. Tagad ir tikai jāturpina braukt, apstāties vairs nevar," ir pārliecināts Valērijs.

 

Gan tēvs, gan dēls ir arī priecīgi par atbalstītājiem, fanu pulciņu, kas dodas viņiem līdzi pat uz Igauniju. "Atbalstītāji ir liels stimuls braukt vēl labāk," atzīst Aleksejs.