Dzirkstele.lv ARHĪVS

No Eiropas veterānu sporta spēlēm Zviedrijā gulbenieši pārved 17 medaļas

Evita Brokāne

2008. gada 9. septembris 08:00

2316
No Eiropas veterānu sporta spēlēm Zviedrijā gulbenieši pārved 17 medaļas

Uz veterānu sacensībām Zviedrijā devās astoņi Gulbenes sportisti - Gita Deksne, Vija Kalniņa, Dace Anča, Ivars Logins, Vitālijs Deksnis, Juris Gjačs, Jānis Ančs, Gunārs Rubenis un Gulbenes rajona padomes konsultants sporta jautājumos Normunds Aizpurs.

Gulbenieši startēja tikai vieglatlētikas sacensībās. 800 metru skrējienā savā vecuma grupā D.Anča izcīnīja zelta medaļu. Arī 1500 metru skrējienā sportiste ierindojās 1.vietā.

 

J.Ančs 10 kilometru skrējienā, piekāpjoties Zviedrijas sportistam, stājās uz goda pjedestāla 2.pakāpiena. Savukārt 5 kilometru skrējienā J.Ančs ieņēma 3.vietu.

 

Lodes grūšanā sacentās gan V.Kalniņa, gan I.Logins. Savā vecuma grupā V.Kalniņa uzrādīja 4. labāko rezultātu, savukārt I.Logins izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

 

Šķēpa mešanā V.Kalniņa izcīnīja 2.vietu, arī I.Logins šajā sacensību disciplīnā ierindojās 2.vietā.

 

5 kilometru soļojumā startēja G.Rubenis, V.Deksnis un J.Gjačs. G.Rubenis savā vecuma grupā finišēja 2.vietā, savukārt V.Deksnis un J.Gjačs katrs savā vecuma grupā izcīnīja 3.vietu.

 

20 kilometru soļošanā J.Gjačs ierindojās 3.vietā, savukārt G.Rubenis izcīnīja augstākā kaluma godalgu.

 

Augstlēkšanas sacensībās G.Deksne, pārlecot 1,40 metrus, ierindojās 2.vietā. Arī tāllēkšanā viņa izcīnīja sudraba godalgu.

 

 I.Logins bija pieteicies arī uz papildu disciplīnu - spēka pieccīņu, kurā bija jāmet divu veidu veseri, šķēps, disks un jāgrūž lode. Šajā disciplīnā viņš bija pārliecinoši pirmais.

 

D.Anča un V.Deksnis startēja arī šķēršļu skrējienā. D.Ančai bija jāskrien 2 kilometri un jāpārvar trīs parastas barjeras un viena barjera ar ūdensbedri, savukārt Vitālijam bija jāveic 3 kilometri ar šādām pašām barjerām.

 

Piebilstams, ka sportisti šajā disciplīnā startēja pirmo reizi. D.Anča savā vecuma grupā ieguva 1.vietu, savukārt V.Deksnis - 2.vietu.

Kopumā Gulbenes vieglatlēti izcīnīja 17 medaļas - 6 zelta, 7 sudraba un 4 bronzas.

 

Šīs bija pirmās šāda veida sacensības, varbūt tāpēc tajās nebija tik daudz dalībnieku, kā sacensību organizatori bija cerējuši. Dažas disciplīnas pat nācās atcelt. Tomēr sportisti kopumā ar sacensību gaitu bija apmierināti.

 

D.Anča atklāj, ka bijis interesanti pavērot, kā startē arī citi sportisti, piemēram, kā 90 gadus vecs vīrietis skrien 400 metru skrējienā.

 

"Pašai šķiet, ka vislabāk izdevās noskriet šķēršļu skrējienā," atzīst D.Anča.

 

"Ar saviem rezultātiem esmu apmierināts, tie man ir labākie sezonā. Esmu nopietni nolēmis braukt nākamgad uz Pasaules čempionātu, kas notiks Somijā. Domāju, ka varu ar saviem rezultātiem tur cīnīties," saka I.Logins.

 

Nākamās Eiropas veterānu sporta spēles notiks pēc trim gadiem Itālijā.