Dzirkstele.lv ARHĪVS

Latvijas Skolu kausa finālsacensībās galgausnietēm - bronzas medaļas

Arnis Martusevičs

2008. gada 8. septembris 16:40

1540
Latvijas Skolu kausa finālsacensībās galgausnietēm - bronzas medaļas

Rīgā noslēdzies Latvijas Skolu kausa fināls, kurā piedalījās trīs Gulbenes rajona komandas - Galgauskas pamatskolas divas meiteņu un Gulbenes vidusskolas puišu komandas. Galgausniešu jaunākās grupas meitenes izcīnīja trešo vietu un bronzas medaļas.

Gulbeniešu vecākās grupas futbolistiem bija visnopietnākā konkurence. Jau pirmajā spēlē pretī nāca nākošie čempioni - Smiltenes ģimnāzijas komanda. Spēle kopumā bija līdzīga, bet kļūdas tās izskaņā deva zaudējumu ar 1:4. Vienīgos vārtus guva Emīls Grāvlejs. Otrajā spēlē ar Rīgas Rinūžu vidusskolu mūsu pārākums, bet rezultātā tikai 2:2. Vārtus guva Konstantīns Buņko un E.Grāvlejs.

 

Trešā spēlē ar spēcīgo Daugavpils 15.vidusskolu zaudējums ar 1:3.(K.Buņko). Gulbenieši otrajā dienā cīnījās par 5.-8.vietu. Vispirms bija spēle ar jau zināmajiem daugavpiliešiem un izcīnīts neizšķirts 2:2(abus vārtus guva E.Grāvlejs). Otrajā spēlē negaidīts zaudējums Jelgavas Spīdolas ģimnāzijai ar 1:2(E.Grāvlejs). Kopumā Gulbenieši ierindojās 6.vietā divpadsmit komandu konkurencē.


Galgauskas vecākās grupas meitenes pirmajā dienā ar 0:1 piekāpās Rīgas Daugavgrīvas vidusskolai. Sāpīgi, jo pretiniecēm bija viens(!) sitiens pa vārtiem un tas pats precīzs. Otrajā spēlē ar 1:3 nācās atzīt Preiļu rajona Siljāņu pamatskolas pārākumu. Vienīgos vārtus guva Marita Homina. Otrajā dienā atkal 0:1 pret Jelgavas rajona Kalnciema pilsētas vidusskolu. Pēdējā spēlē 0:0 pret Talsu rajona Rojas vidusskolu. Kopumā komanda piektajā vietā.


Galgauskas jaunākās grupas meitenes bija pelnījušas pirmo vietu, bet sanāca tikai trešā, kas arī nav slikti. Pirmajā spēlē galgausnietes ar 0:1 piekāpās Rīgas UVS vidusskolai. Otrajā spēlē, būdamas lielā pārsvarā pret Preiļu rajona Salas pamatskolu, panāca tikai 0:0.

 

Otrajā dienā ar 1:0 uzvara pār Ogres rajona Birzgales pamatskolu. Vārtus guva Ilga Melne. Nākošajā spēlē pret Kalnciema pilsētas vidusskolu atkal liels pārsvars, bet tikai 0:0. Rezultātā trešā vieta.

 

Komandā spēlēja Laura Avotiņa, Sonora Burķīte, Laura Caune, Ilga Melne, Amanda Cīrule, Inese Kočeškova, Samanta Vizule, Everita Gineviča un Eva Augstkalne. Komandas treneris Boriss Jamkovijs un skolotāja Anna Zīle.