Dzirkstele.lv ARHĪVS

Futbolistes izcīna bronzas medaļas

Arnis Martusevičs

2008. gada 16. jūnijs 12:28

1373
Futbolistes izcīna bronzas medaļas

Gulbenes futbolam kārtējais lielais panākums. Latvijas 2.olimpiādē, kas četras dienas notika Ventspilī, Gulbenes sieviešu futbola izlase izcīnīja 3.vietu un bronzas medaļas.

Meitenes turējās vareni
Finālā piedalījās sešas komandas. Pirmajā spēlē gulbenietes ar 5:0 sagrāva Jūrmalas komandu. Četrus vārtus guva Evija Leoska, vienus - Rūta Konošonoka.
Otrajā spēlē pretī nāca Saldus rajons, kura sastāvā spēlēja daudzas tagadējās un bijušās Latvijas izlases futbolistes. Mūsu meitenes turējās vareni un piekāpās tikai ar 0:1. Turklāt bija vairākas izdevības izlīdzināt rezultātu.
Svarīga bija spēle ar Valmieras komandu. Uzvaras gadījumā varētu pretendēt uz godalgotu vietu. Spēle bija līdzīga, bet vārtu momentu bija maz. Vienā epizodē lielisks tālšāviens padevās E.Leoskai un rezultāts kļuva 1:0. Tas nemainījās līdz spēles beigām.

 

Nākamā spēle bija ar Jēkabpils futbolistēm. Pat neizšķirts mums deva garantētu trešo vietu. Arī pretiniecēm bija reālas iespējas pacīnīties par medaļām, atlika tika ar divu vārtu starpību uzvarēt... gulbenietes. Tomēr Laimes māte tuvāk bija mūsējām, jo spēle beidzās 0:0. Bronza - mūsu!

 

Pēdējā dienā vēl bija divas spēles, bet tās neko nevarēja izmainīt. Mūsu spēlē ar Rīgas izlasi laukumā devās visas meitenes, kuras turnīra laikā spēlēja mazāk. Rezultātā - zaudējums ar 1:5. Vienīgos vārtus guva Evija Bukāte. Starp citu, tie bija rīdziniecēm vienīgie zaudētie vārti turnīrā.

 

Noslēgumā medaļas saņēma Inga Čuhnova, Evita Strazdiņa, Kristīne Barkāne, Līga Svetlova, Evija Bukāte, Rūta Konošonoka, Anna Brežģe, Evija Leoska, Guna Gailuma, Lilita Germele un Svetlana Zajaca, kā arī treneris Boriss Jamkovijs un viņa palīgs Jurijs Svetlovs.

 

Vietu secība noslēgumā.
1.Rīgas pilsēta.
2.Saldus rajons.
3.Gulbenes rajons.
4.Valmieras rajons.
5.Jēkabpils rajons.
6.Jūrmalas pilsēta.

 

Vīriešiem konkurence krietni smagāka
Olimpiādes finālā spēlēja arī Gulbenes rajona vīriešu izlase, bet viņiem konkurence bija krietni smagāka. Pirmā spēle ar Ventspils pilsētu praktiski noteica mūsu tālāko likteni. Gulbenieši pirmajā puslaikā izvirzījās vadībā ar 2:0 (vārtus guva Jānis Lapss un Jānis Ramans), bet tad savu vārdu teica spēles tiesnesis. Divi nepamatoti noraidījumi, divi apšaubāmi 11 metru soda sitieni uz mūsu vārtiem, gūti vārti no „aizmugures stāvokļa" un rezultātā - zaudējums ar 2:3. Pēc spēles pat turnīra galvenais tiesnesis norādīja uz spēles tiesneša kļūmīgo darbību, bet labojams nebija nekas. Nākamā spēle bija ar vēlākajiem olimpiādes čempioniem Daugavpils pilsētu. Zaudējums pamatīgs ar 0:6, jo mums nespēlēja vairāki vadošie futbolisti (traumas, diskvalifikācija par noraidījumiem un mācības). Tiesnesis šo spēli aizvadīja perfekti. Līdz ar to gulbeniešiem olimpiāde bija noslēgusies.

 

Komandā spēlēja Einārs Zaķis, Valentīns Surovs, Edijs Aleksāns, Jānis Surovs, Māris Lazdiņš, Māris Bērziņš, Arnis Ivanovs, Andrejs Sitiks, Jānis Lapss, Jānis Ramans,Viesturs Laurs, Andis Zaķis, Niks Grāvlejs un Renārs Pastars. Komandas treneris Gatis Rikveilis.

 

Futbolisti saka paldies šoferim Aivaram, kurš visu laiku bija kopā ar komandām. Atpūtai laika nav. Jau trešdien Valmierā pulksten 19.00 - spēle pirmās līgas čempionātā ar FK „Valmiera/Viktorija" komandu. Savukārt 21.jūnijā Gulbenes stadionā FB „Gulbene 2005" spēlēs ar Jūrmalas FK „Spartaks".