Dzirkstele.lv ARHĪVS

Akcija piedzīvosim Jāņus!

2008. gada 9. jūnijs 10:50

370
Akcija piedzīvosim Jāņus!

Cilvēki, kas ikdienā par sportu neinteresējas un pārējos mēnešos sporta spēļu pārraides televīzijā neskatās, maija mēnesī pēkšņi sēž pie televizoriem, ceļas pat nakts vidū, lai justu līdzi Latvijas hokeja komandai.

Cilvēki, kas kora mūzikas koncertus pārējos gada mēnešos neapmeklē un kora mūziku neklausās arī mājās, jau agrā pavasarī gatavi stāvēt stundām ilgi garu garajās rindās, lai dabūtu biļetes uz Dziesmu svētku koncertiem.

 

Vai šie gadījumi stāsta tikai par sportu un mūziku? Vai tomēr ko citu, ko saukt vārdā latvieši tā kā kaunas, jo nav īsti mūsdienīgi un politkorekti? Nacionālās jūtas, tēvzemes mīlestība, patriotisms...

 

Ja mums prasītu, kā to saturīgi un gaumīgi (negaudulīgi) izpaust citos mēnešos, būtu jāpadomā, bet par laiku starp hokeja kaislībām un Dziesmu svētku pacēlumu, atbilde gatava tūliņ: Jūnijā jāgatavojas Jāņu svinēšanai!

 

Tieši tā, jāgatavojas, nevis tikai jāsvin, un, lai labāk izdotos, - jāmācās to darīt!

 

Jau sesto gadu „Dienā " tiks publicēti saraksti ar Jāņu mācību laikiem un vietām visā Latvijā, kur folkloras lietpratēji nesavtīgi dalīsies pieredzē, mācīs dziesmas un tradīcijas.

 

Bet pirmo gadu sagaidāms jaunums - www.diena.lv/jani - īpaša Jāņiem veltīta sadaļa internetā par visu kas jāzina un kas nepieciešams pilnvērtīgiem, krāšņiem un skaistiem vasaras saulgriežu svētkiem!

 

Uz redzēšanos kādā sadziedāšanās reizē!