Dzirkstele.lv ARHĪVS

Trešdien klajā nācis „Komersanta Vēstneša” jaunais numurs

2008. gada 29. maijs 09:58

218
Trešdien klajā nācis „Komersanta Vēstneša” jaunais numurs

Kas būtu jādara Latvijas lauku tūrisma uzņēmējam, lai šodienas skarbajā ekonomiskajā situācijā izdzīvotu? Vispirms jāņem vērā, ka tūristu - iedzērāju, kam pietiek ar lustēšanās vietu un pirti, kļūst arvien mazāk. Ceļotāju un atpūtnieku prasības mainās, taču viņi joprojām ir gatavi maksāt par kvalitatīvu pakalpojumu, skaidro Asnāte Ziemele, asociācijas „Lauku ceļotājs" prezidente. Par to lasiet jaunākajā „Komersanta Vēstneša" numurā.

Šonedēļ žurnālā „Komersanta Vēstnesis":


* Kavēties ar algas izmaksu ir bīstami - darbinieks var iesniegt uzņēmuma maksātnespējas pieprasījumu arī tad, ja darba devēja parāds pret viņu ne tuvu nesasniedz likumā noteikto 1000 latu robežu. Maksātnespējas administrācijas amatpersonas skaidro, kādas ir darbinieku tiesības uzņēmuma maksātnespējas gadījumā. To der zināt arī darba devējiem.

 

* 21.maijā sākās projektu pieņemšana valsts atbalsta programmā, kas paredzēta, lai atbalstītu darbinieku apmācību uzņēmumos. Maksimālā atbalsta summa vienam uzņēmumam ir 150 tūkstoši latu. Kādām projekta niansēm pievēršama īpaša uzmanība, skaidro ES fondu eksperts Armands Blumbergs.

 

* Kāda valodā pirkt un pārdot? Vai šuvējai, sarunājoties ar šujmašīnu, tas būtu jādara latviski un vai valsts valodas lietojums tiešām ir atstājams brīvā tirgus konkurences regulējuma ziņā? Valsts valodas centra speciālisti skaidro, komentē un arī atspēko dažu labu mītu par valodas lietošanu privātajā uzņēmējdarbībā.

Vai var pārdot iespēju? Izrādās, var! Tieši iespēja radoši izpausties ir trauku apgleznošanas studijas „TASE" piedāvājuma pamatā. Ir pieprasījums, ir izaugsme un būs attīstība, kaut pati idejas autore, uzņēmēja Rūta Baškevica atzīst: „Esmu tikai uz pirmā pakāpiena."

 

* Un kā katru nedēļu - biznesa īsziņas, uzņēmējdarbību regulējošo normatīvo aktu projekti un jaunāko dokumentu saraksts, ziņas par uzņēmumiem, kas izslēgti no Uzņēmumu reģistra un Komercreģistra, kā arī to uzņēmumu nosaukumi, kas minēti „Latvijas Vēstneša" sludinājumu sadaļā „Paziņojumi kreditoriem. Maksātnespējas. Bankroti."

 

Žurnālu „Komersanta Vēstnesis" izdod VSIA „Latvijas Vēstnesis", tas iznāk reizi nedēļā, trešdienās, un domāts mazo un vidējo uzņēmumu vadītājiem un speciālistiem, pašnodarbinātām personām un individuālajiem komersantiem, kā arī tiem, kas vēl tikai domā par sava biznesa uzsākšanu.

 

Žurnāla interneta versija - www.kvestnesis.lv