Dzirkstele.lv ARHĪVS

“Aldaris” iegūst balvas prestižajā “World Beer Cup 2008”

Tamāra Ulase

2008. gada 16. maijs 11:52

1049
“Aldaris” iegūst balvas prestižajā “World Beer Cup 2008”

„Aldara Luksus" ieguvis zelta medaļu, bet „Latvijas Sevišķais" - bronzu vienā no visprestižākajiem alus konkursiem pasaulē - „World Beer Cup 2008". Iegūtās balvas ir īpaši vērtīgas arī tādēļ, ka katrā alus kategorijā ir tikai viena zelta, viena sudrabs un viena bronzas nominācija - līdzīgi kā sporta Olimpiādē. Tāpēc godalgas ir tikpat grūti iegūstamas, pilnīgi objektīvas un nenopērkamas.

""World Beer Cup" konkurss notiek reizi 2 gados, un šoreiz tas norisinājās Kolorado štatā, ASV. Uz balvām ar 2864 alus šķirnēm pretendēja 644 alus darītavas no 58 valstīm - gan valstis ar senām alus darīšanas tradīcijām, piemēram, Vācija un Čehija, gan arī eksotiskākas un mazāk zināmas, piemēram, Austrālija un Japāna. Alus vērtēšanu veica 129 tiesneši - labākie nozares eksperti no 21 valsts," stāsta „A.W.Olsen & Partners" speciālists Gints Lazdiņš.

 

""Aldara" sasniegums ir patiesi nozīmīgs, turklāt izcīnītās godalgas nav vienkārši sakritība - jau pirms desmit gadiem„Aldara Luksus" šajā konkursā ieguva sudrabu, tāpēc tagad „Aldarim" ir pilns prestižo medaļu komplekts", skaidro A/S "Aldaris" Korporatīvo komunikāciju direktors Ilmārs Jargans.

 

"World Beer Cup" konkurss norisinās kopš 1996.gada un to organizē ASV bāzētā Alus darītāju Asociācija. Kopš 1996.gada, kad konkursā piedalījās 250 alus darītavas no 20 valstīm, "World Beer Cup" norisinājās jau septīto reizi. Kā norāda konkursa organizatori, šī ir visprestižākā sacensība pasaulē starp alus darītājiem, jo 90 kategorijās tiek noteikti tikai trīs nominanti uz zelta, sudraba un bronzas godalgām.