Dzirkstele.lv ARHĪVS

Aprīlī palielinājies atbalsts Latvijas dalībai ES

Tamāra Ulase

2008. gada 12. maijs 11:22

244
Aprīlī palielinājies atbalsts Latvijas dalībai ES

Aprīlī veiktajā sabiedriskās domas aptaujā par iedzīvotāju uzskatiem par Latvijas dalību ES iegūtie dati liecina, ka pozitīvi Latvijas dalību vērtē 32,6% aptaujāto (martā - 21,9%). Negatīvu attieksmi pauduši 21,2% (martā - 28,3%). Atbildi „ne laba, ne slikta lieta" izvēlējušies 41,1% aptaujas dalībnieku (februārī - 46,7%).

"Latvijas dalību ES par „labu lietu" biežāk nekā caurmērā atzinuši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 39 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, latvieši, aptaujātie ar augstiem ienākumiem, Rīgā dzīvojošie," stāsta 

Eiropas Savienības informācijas aģentūras preses sekretāre Dace Apsīte.

 

 

D.Apsīte secina, ka neitrālu attieksmi - atbildi „ne laba, ne slikta lieta" - biežāk izvēlējušies aptaujātie vecumā no 55 līdz 64 gadiem, iedzīvotāji ar vidējiem ienākumiem, Vidzemē un Latgalē, kā arī lauku apvidos dzīvojošie.

 

"Latvijas dalību ES kā „sliktu lietu" biežāk vērtējuši respondenti, kuri vecāki par 55 gadiem, aptaujātie ar pamatizglītību, citu tautību pārstāvji, respondenti ar vidēji zemiem ienākumiem, vīrieši, pētījuma dalībnieki Kurzemē," informē preses sekretāre. 

 

Plašāku informāciju par aptaujas datiem var iegūt:

 

http://www.esia.gov.lv/lat/informacija/sabiedriskas_domas_petijumi/;


Eiropas Savienības informācijas aģentūrā Rīgā, Aspazijas bulvārī 28, 2.stāvā.

 

Aptauju veica Sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS ar Eiropas Savienības informācijas aģentūras (ESIA) atbalstu.