Dzirkstele.lv ARHĪVS

Zemkopības ministrijā joprojām turpina darboties karstais telefons

Tamāra Ulase

2008. gada 8. maijs 16:30

1367
Zemkopības ministrijā joprojām turpina darboties karstais telefons

Zemkopības ministrijā (ZM) joprojām turpina darboties „karstā" līnija 67027010, kura veic tai paredzēto uzdevumu - informē lauku iedzīvotājus, zemniekus un citus interesentus zemkopībā.

"Piezvanot uz šo numuru darba dienās no pulksten 9.00 līdz 19.00, atbildi uz ZM kompetencē esošajiem jautājumiem jebkurš interesents saņem dienas laikā. Savukārt katru trešdienu no pulksten 9.00 līdz 10.00 pa ministrijas "karsto" telefonu Latvijas lauku iedzīvotāju, zemnieku un citu interesentu jautājumus par zemkopību un ar to saistīto nozaru problēmām uzklausa zemkopības ministrs Mārtiņš Roze," stāsta Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Antra Elste.
A.Elste skaidro, ka Zemkopības ministrija arī piedāvā lauksaimniekiem aktuālo un nepieciešamo informāciju lauksaimniecībā, mežsaimniecībā un zivsaimniecībā saņemt savā mobilajā telefonā īsziņas veidā.

 

"Ministrijas „karstais" telefons ir guvis lielu atsaucību iedzīvotāju vidū. Pēc statistikas datiem 2007. gadā uz „karsto" līniju ir zvanījuši vairāk nekā 500 interesentu. Arī 2008. gadā iedzīvotāju interese nav mazinājusies - līdz šim jau ir piezvanījuši ap 200 iedzīvotāju," norāda preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente.


A.Elste stāsta, ka lauksaimnieku uzdotie jautājumi visbiežāk skar tēmas, kas saistītas ar lauksaimniecību, zivsaimniecību, mežsaimniecību. Šogad īpašu uzmanību ir izpelnījušies jautājumi, kas saistīti ar piensaimniecības jomu, kā arī valsts politiku šajā jautājumā.


Ideja par "karsto" telefonu radusies zemkopības ministra vizītēs lauku rajonos un reģionālajā presē, kur organizētas telefonakcijas konkrētā reģiona iedzīvotājiem. "Tā ir neatsverama pieredze un palīdzība ministrijas darbā, jo dod jaunu informāciju par reģionu un arī visas Latvijas lauku aktualitātēm," par šādas komunikācijas lietderību ir pārliecināts M.Roze.