Dzirkstele.lv ARHĪVS

Gulbenes motosportisti demonstrē lielu cīņassparu

Evita Brokāne

2008. gada 5. maijs 19:00

1419
Gulbenes motosportisti demonstrē lielu cīņassparu

Nedēļas nogalē saules apspīdētajā Staru mototrasē notika Latvijas čempionāta motokrosā pirmais posms, uz kuru bija sabraukuši apmēram 130 sportisti ne vien no dažādām Latvijas vietām, bet arī no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un pat tālās Dienvidāfrikas Republikas.

Sacensībās šoreiz startēja 50, 65, 85 kubikcentimetru, MX1/ MX3, MX2 un senioru klases sportisti. Jāpiebilst, ka kvadriciklu un blakusvāģu klases sportisti pirmo posmu aizvadīja jau 1.maijā Gaujas kausa izcīņas sacensībās, tiesa, mūsu puses sportisti šajās sacensībās nepiedalījās.

 

Pārbūvētajā Staru mototrasē sacensības vērot bija ieradies arī krietns līdzjutēju pulks, un jāteic, ka sacensības bija tiešām interesantas. Skatītāji ar lielu aizrautību sekoja līdzi katras klases braucieniem, taču sevišķi interesants izvērtās superfināla brauciens, kurā piedalījās pa 15 labākajiem MX1/ MX3 un MX2 klases sportistiem. Šajā braucienā cīņa bija ļoti spraiga un uzvarētājs noskaidrojās tikai pēdējā aplī.

 

Lai arī trase bija ļoti labi sagatavota, daži sportisti diemžēl piedzīvoja kritienus. Kāds piezemējās krūmos, bet citam virsū uzkrita vēl kāds motosportists ar visu motociklu. Šim sportistam bija nepieciešama arī mediķu palīdzība. Par laimi, sacensību beigās viņš jau bija atgriezies no slimnīcas ar ieģipsētu roku un varēja sekot līdzi savu konkurentu startiem.

 

Sacensībās, kā jau ierasts, startēja arī Gulbenes puses motosportisti. Šoreiz tie bija gulbenietis Didzis Gorbenko, lizumnietis Edgars Rudītis, kā arī bijušais gulbenietis Jānis Bidzāns.

 

D.Gorbenko un E.Rudītis startēja MX2 klasē, savukārt J.Bidzāns - MX1 klasē. E.Rudītis abos braucienos ierindojās 6.vietā, savukārt D.Gorbenko - 13.vietā. Arī kopvērtējumā Edgars ieņēma 6.vietu, bet Didzis pakāpās uz 12.vietu. Šāds vietu izkārtojums abiem mūsu sportistiem deva iespēju piedalīties superfināla braucienā. Pirmās trīs vietas šajā klasē ieņēma Matīss Karro, Dāvis Ivanovs un Indreks Megi no Igaunijas.

 

J.Bidzāns savā MX1 klasē pirmajā braucienā ierindojās 20.vietā, savukārt otrajā braucienā - 19.vietā, kopvērtējumā viņam - 21.vieta. 1.vietu šajā klasē izcīnīja Šenons Tereblanšs (Dienvidāfrikas Republika), 2.vietā ierindojās Dāvis Līvs un trešais palika Ivo Šteinbergs.

 

Ļoti emocionāls brauciens bija mazajā 50 kubikcentimetru klasē. Pirmās trīs vietas izcīnīja igauņu puikas Stīvens Lūks, Jans Jakobsons un Tamurs Talviku. 65 kubikcentimetru klasē uz goda pjedestāla pirmajiem trim pakāpieniem kāpa latviešu puikas Pauls Jonass, Tomass Sileika un Kerts Pābo no Igaunijas. 85 kubikcentimetru klasē labākos rezultātus uzrādīja Roberts Justss, Jānis Kārkliņš un lietuvietis Nerijs Rukstela.

Senioru klasē uzvaru izcīnīja Jānis Mironovs, 2.vietā ierindojās Māris Feldmanis, 3.vietā - Gints Uzars.

 

Superfināla braucienā par 1.vietu līdz pat pēdējam aplim cīnījās Matīss Karro un Šenons Tereblanšs. Matīsam pirms tam izdevās apdzīt vairākus sportistus, arī Šenons neatlaidīgi cīnījās par tikšanu uz goda pjedestāla. Pēdējā aplī Šenons apdzina Matīsu - droši vien viņam palīdzēja pasaules motokrosos gūtā pieredze. Matīss ierindojās 2.vietā, savukārt 3.vietu ieņēma Filips Kempelis. Arī mūsu E.Rudītis šajā braucienā pierādīja izcilu cīņassparu. Brauciena laikā viņš spēja apdzīt vairākus sportistus un finišā ierindojās 9.vietā. Neatlaidīgi cīnījās arī D.Gorbenko, viņam - 19.vieta.