Dzirkstele.lv ARHĪVS

Teātra dienā Gulbenē visi apskaujas un bučojas

Diāna Odumiņa

2008. gada 28. marts 11:54

1222
Teātra dienā Gulbenē visi apskaujas un bučojas

Starptautiskajā Teātra dienā, 27.martā, vietējais amatierteātris pašmāju skatītājus aicināja noskatīties jaunāko iestudējumu - situāciju komēdiju "Spāniešu muša". Pirms izrādes, tās laikā un pēc izrādes... Par to ir šis fotostāsts!  

Režisore Edīte Siļķēna pirms izrādes sākuma "lauza" vecveco tradīciju. Ierastās aktieru rokās sadošanās vietā, vēlot ne pūku, ne spalvu un sūtot pie velna visu, kas traucētu izrādes norisei, bija cits piedāvājums. Režisore aicināja, lai katrs kolektīvas biedrs  apskauj ikvienu kolēģi trīs reizes pēc kārtas, sveicot teātra dienā un vēlot visu to labāko.

 

Tas notika uz skatuves pirms pašas izrādes vēl aiz aizvērtiem aizkariem. Droši vien skatītāji zālē, dzirdot, ka uz skatuves klab soļi, skan smiekli un kņada, bija neizpratnē par to, kas īsti tur notiek. Un tad jau sākās izrāde. "Spāniešu mušu" gulbenieši skatītājie rādīja vēl tikai otro reizi (pirmizrāde bija 8.martā).

 

Aplausi, smiekli un aktieriem dāvātie ziedi liecināja, ka skatītāji ir prieka un mīlestības pilni. Tieši tāds ir šīs izrādes mērķis - dāvāt laimes un kopības izjūtu!