Dzirkstele.lv ARHĪVS

Mudina palīdzēt bērniem

Malda Ilgaža

2007. gada 13. novembris 11:10

1382
Mudina palīdzēt bērniem

Jau trešo gadu Šveices kompānija "Mepha" un aptieku apvienība "Aptieka 1" aicina iedzīvotājus piedalīties labdarības akcijā "Dāvā sapni!" un piepildīt smagi slimu bērnu sapņus, kā arī tādējādi sniegt palīdzību Bērnu paliatīvās aprūpes biedrībai.

Gulbenes rajonā iedzīvotājiem iespējams atbalstīt akciju "Dāvā sapni!", ziedojot "Lejas aptiekā" un tās filiālē Druvienā, kur izvietotas ziedojumu kastītes.


"Lejas aptiekas" darbinieki stāsta, ka labdarības akcijā iesaistījušies jau trešo gadu un šajā laikā pārliecinājušies par Gulbenes un rajona iedzīvotāju atsaucību.


Līdz nākamā gada 31.janvārim iedzīvotāji var palīdzēt piepildīt slimu bērnu sapņus, arī ziedojot labdarības interneta portālā "ziedot.lv", kā arī apvienības "Aptieka 1" aptiekās izvietotajās ziedojumu kastītēs.


Par akcijas laikā gūtajiem ziedojumiem šogad tiks piepildīti 11 smagi un nedziedināmi slimu bērnu sapņi. Daļai šo bērnu ik dienas jāuzturas slimnīcā, tādēļ viņu vēlmes ir saistītas ar brīvā laika pavadīšanu atbilstoši viņu fiziskajām iespējām, tāpēc, piemēram, sešpadsmit gadus vecajam Pāvelam no Liepājas un sešus gadus vecajam Artūram no Balviem sapnis ir portatīvais dators, piecpadsmit gadus vecā Evita no Auces priecātos par sintezatoru, vēl kādai citai slimai meitenei sapnis saistās ar pasaku un princešu pasauli, tāpēc tā piepildījums varētu būt ceļojums uz bērnu atrakciju parku.

Iepriekšējo gadu akcijas laikā vairāki piepildītie sapņi izrādījās īpaši nozīmīgi. Dažiem bērniem tie bija ne tikai skaistākie, bet arī vieni no pēdējiem mirkļiem viņu dzīvē.


Par akcijas laikā gūtajiem līdzekļiem tiks rīkota arī atpūtas nometne slimajiem bērniem un viņu ģimenēm. Tiks sniegts finansiāls atbalsts arī Bērnu paliatīvās aprūpes biedrībai nepieciešamās medicīnas aparatūras iegādei.


Informāciju par akciju "Dāvā sapni!" un tās norisi var gūt portālā "draugiem.lv" un interneta mājas lapā www.davasapni.lv.