Dzirkstele.lv ARHĪVS

Rajona jaunsargi no Zviedrijas atgriežas ar 2.vietu

Jana Igaviņa

2007. gada 28. septembris 13:06

723
Rajona jaunsargi no Zviedrijas atgriežas ar 2.vietu

Augusta beigās rajona jaunsargi devās uz Zviedriju, lai piedalītos Eiropas jaunsargu militārās daudzcīņas sacensībās.

Latviju pārstāvēja četras jaunsardzes no Lejasciema un četri jaunsargi no Krāslavas.

 

Zviedrijas pilsētā Valingē, kas atrodas 23 kilometrus no Stokholmas, ieradās 59 jaunsargu komandas no daudzām Eiropas valstīm.

 

"Sacensību dienas bija saspringtas: cēlāmies pulksten 6.00 no rīta un tikai pulksten 20.00 vakarā beidzās sacensības. Dalībnieki spēkiem mērojās vairākās disciplīnās: pirmās palīdzības sniegšana, rācijas salikšana un ziņojuma nodošana, šķēršļu joslas pārvarēšana, vasaras biatlons ar mazkalibra ieročiem, lauka šaušana trīs stāvokļos: guļus, no ceļgala, stāvus, granātas mešana mērķī, atjautības sacensība ar tūrisma tehnikas elementiem, attāluma noteikšana ar soļiem pēc acumēra un pielīdzināšanas metodes un orientēšanās sacensības," stāsta Latvijas Aizsardzības ministrijas Jaunsardzes centra vecākā referente Lāsma Gabdulļina.


Komandu kopvērtējumā Lejasciema vidusskolas jaunsardzes Silva Zurkova, Dana Žviriņa, Līga Vēja Āboliņa un Signe Žīgure izcīnīja 2.vietu, par 0,4 punktiem atpaliekot no Zviedrijas komandas līderēm. "No sirds priecājos par meiteņu apņēmību, izturību un rezultātu," atzīst vecākā referente L.Gabdulļina.

 

Lai piedalītos sacensībās Zviedrijā, par ceļazīmi nācās cīnīties Kazdangā, kur maijā notika līdzīgas sacīkstes starp Latvijas komandām.