Dzirkstele.lv ARHĪVS

Izaudzis neierasti daudz interesantas formas burkānu

2007. gada 24. septembris 20:03

1594
Izaudzis neierasti daudz interesantas formas burkānu

Dārzos rudens iepriecinājis ar neierasti bagātu burkānu ražu, turklāt dārzeņi izauguši visai neparasti. Par to "Dzirkstelei" pastāstīt atnāca gulbeniete Marija Romanova un jaungulbeniete Aina Miķelsone.

Marijai mazdārziņā Gulbenē izauguši 60 kilogrami burkānu. Savu mūžu viņai neesot bijis tik lielas šo dārzeņu ražas. Turklāt atsevišķi eksemplāri padevušies pavisam amizanti. Ir kāds pusotru kilogramu smags burkāns ar 11 bikšu starām. Savukārt kāds cits - ar 9 starām. "Sīku burkānu man vispār dārzā nebija, visi lieli un ķeburaini," stāsta audzētāja.

 

 Viņa saka, ka došot šos skaistos burkānus mazmeitai Elvitai Rosnei piektdien līdzi uz Gulbenes vidusskolu, kur notiks Miķeļdienas tirdziņš.

 

 

Marija vasarā īpaši rūpējusies par burkānu vagām neesot, tikai ravējusi, bet laistīti gan burkāni netika. Varbūt labvēlīgi ietekmējis tas, ka pērnruden visa dārza zeme bagātināta ar vistu mēsliem.

 

 

Savukārt jaungulbenietei Ainai Miķelsonei trīs vagās izaugusi tonna burkānu. Pārsteidzis viens eksemplārs, kas no zemes izcelts ar kaklarotu, visticamāk, suņa ķēdes fragmentu, kas bija cieši saaudzis ar burkāna ķermenīti. Šo dīvaini audzētāja atnesa parādīt "Dzirkstelei".

 

"Mēs to nosaucām par burkānu meiteni. Visas meitenes grib rotāties, arī burkānu meitene nav izņēmums," saka Aina.

 

Viņa bilst, ka burkānus dārzā audzē tikai ģimenes vajadzībām, jo visiem ļoti garšojot burkāni, bet īpaši - bērniem un mazbērniem.Jaungulbenietei Ainai Miķelsonei piemājas dārzā izaugusi burkānu meitene, kas saulītē izcelta ar zemes mātes līdzi doto kaklarotu - suņa ķēdes fragmentu. Foto: Diāna Odumiņa