Dzirkstele.lv ARHĪVS

Tuvojas „Vaidavas kauss\" velomaratonā

Astra Binde

2007. gada 5. septembris 19:01

676
Tuvojas „Vaidavas kauss\" velomaratonā

Svētdien, 9.septembrī, pirmo reizi Alūksnes rajonā notiks kalnu velosipēdu sacensības maratonā. Tas vienlaikus būs „Vaidavas kauss MTB maratonā" un „Trek kausa" izcīņas 4.posms.

„Sacensībās, kurās būs iespējams izvēlēties 30 vai 55 kilometru distanci, jau pieteikušies apmēram 100 dalībnieku, bet plānojam, ka uz starta varētu ierasties apmēram 300 velosportistu," informē motokluba „Ape" vadītājs Mairis Levans.

 

Kā jau informējām, sacensību starts un finišs paredzēts Apes mototrasē. Garākās distances veicēji startēs pulksten 12.00, 30 kilometru - pulksten 13.00.

 

Maršruts izveidots gar Latvijas - Igaunijas robežu Kornetu virzienā. „Šādu trasi veidojam pirmo reizi. Esam centušies saskaņot to ar zemju īpašniekiem, bet tīri fiziski nav bijis iespējams ar visiem sazināties, tādēļ ļoti ceram uz atbalstu un sapratni arī tajos gadījumos, ja ieraugāt, ka uz jūsu zemes tiek nosprausta velomaratona trase," saka M.Levans.

 

No Apes pa meža ceļiem sportisti sasniegs Peļļu gravu, kur paredzēts ēdināšanas un dzeršanas punkts. Pēc tam sekos „ātrumposms" pa vecajiem autorallija ceļiem līdz Latvijas Drusku pilskalnam.

 

Tālāk būs jāsasniedz Dieva kalns, Sauleskalns un Dēliņkalns. Jaunlaicenē paredzēts ēdināšanas un dzeršanas punkts. Pēdējos 15 kilometrus distance ies līdz Grūbes HES. Tālāk pa meža ceļiem un veco Vaidavas pārbrauktuvi jānokļūst līdz finišam Apes mototrasē.

 

55 kilometru distances pirmajā starpfinišā tiks izcīnīta Veclaicenes pagasta padomes dāvātā balva tam dalībniekam, kurš pirmais sasniegs Drusku pilskalnu.

 

Savukārt Jaunlaicenes pagasta padomes balva tiks tam sportistam, kurš pirmais nokļūs otrajā starpfinišā - Dēliņkalnā. Visi maratona dalībnieki piedalīsies sezonas noslēguma izlozē. Bērni varēs piedalīties bērnu velosacensībās Apes mototrases teritorijā.

 

Ceram, ka iedzīvotāji būs atsaucīgi un atbalstīs ar savu klātbūtni šo maratonu. Sportistus varēs redzēt startā un finišā Apes mototrasē, kā arī vairākos distances punktos: Drusku pilskalnā, Dēliņkalnā, Jaunlaicenē.

 

Organizatori lūdz dalībniekus uzmanīgi izlasīt sacensību nolikumu. Bērnu velosacensības notiks par brīvu. Vēlams pieteikties laikus, aizpildot pieteikuma anketu internetā "www.trek-kauss.lv". Ja tas nav iespējams, pieteikties var arī, laikus piezvanot M.Levanam pa tālruni 29249496.