Dzirkstele.lv ARHĪVS

Rožu kāzās laulājas baznīcā

Diāna Odumiņa

2007. gada 29. augusts 17:35

3176
Rožu kāzās laulājas baznīcā

Gulbenieši, uzņēmēji Līga un Renārs Vītoli pēc 10 gadus ilgas kopdzīves svinēja rožu kāzas un savienību nostiprināja, salaulājoties katoļu baznīcā 17.augustā.

 

"Kad dzima mūsu dēls Kristaps, kam oktobrī paliks desmit gadu, mēs viņu kristījām baznīcā. Toreiz priesteris Vjačeslavs Bogdanovs mums vaicāja, kāpēc mēs, vecāki, paši neesam salaulājušies, bet tikai reģistrējuši laulību dzimtsarakstu nodaļā. Solīju, ka domāsim par to un pēc 10 gadiem laulāsimies, ja tad joprojām vēl viens otru mīlēsim. Kad tagad gājām pie priestera un paziņojām vēlmi laulāties, mēs atcerējāmies šo sarunu. Priesterim bija prieks, ka neesam aizmirsuši solījumu, mums ar Renāru - ka spējam to izpildīt. Mīļums mūsu attiecībās ir saglabājies, mēs ar vīru nevaram viens bez otra dzīvot," saka Līga.

 

Šīs bija arī rožu kāzas, tāpēc Līgai bija sarkana, pašas modelēta, savā salonā "Šarms" šūta kleita.

 

"Šī kleita - sarkana, kupla - bija mans sapnis. Es to uzzīmēju, taču saskaņā ar ticējumu pati šūt nedrīkstēju. Bija, kas to izdara," saka Līga.

 

Kleitas radīšanai izmantoti 24 metri materiāla. Renārs sievai kāzu jubilejā bija sarūpējis pārsteigumu - "Hammer" kāzu auto -, ko dekorēja rozes. Kāzinieku automašīnas rotāja baltas lentītas ar sarkanām rozītēm.

 

Kāzas, kurās piedalījās 60 viesu, tika svinētas divas dienas viesu namā "Ainavas", kas atrodas Galgauskas pagastā.

 

Kāzu ceļojumā Vītolu pāris devās uz Kāzu muzeju Lizumā, piestāja pie tilta pāri Tirzas upei, jo tur abi stāvējuši arī kāzu dienā pirms 10 gadiem. Atkal kā toreiz Renārs nesa Līgu uz rokām pāri tiltam.