Dzirkstele.lv ARHĪVS

Apes apkaimē notiek 26. starptautiskās orientēšanās sacensības "Malienas kauss 2007"

Ilze Bogdanova

2007. gada 21. augusts 12:48

449
Apes apkaimē notiek 26. starptautiskās orientēšanās sacensības "Malienas kauss 2007"

Starptautiskās orientēšanās sacensības „Malienas kauss" ir vienas no gada lielākajām sacensībām valstī, kas pulcējušas pustūkstoti lielu dalībnieku pulku.

 

Orientēšanās kluba „Alūksne" vadītājs un sacensību galvenais tiesnesis Vilnis Veļķeris uzsver, ka šogad sacensības bijušas starptautiskas vārda vistiešākajā nozīmē. Ja pēdējo gadu laikā „Malienas kauss" galvenokārt pulcējis dalībniekus no Latvijas un Igaunijas, tad šogad tajās startējuši jau četru valstu pārstāvji, respektīvi, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Zviedrijas.

„Jaunie sportisti centās, cik varēja - tās bija bezkompromisu sacensības," atzīst V.Veļķeris.

 

Papildus slodzi radījis apstāklis, ka trīs vecuma grupām šo sacensību laikā norisinājās atlase rudenī paredzētajām sacensībām ar igauņu un lietuviešu spēcīgākajiem sportistiem.

 

V.Veļķeris stāsta, ka izveidots arī skatītāju kontrolpunktu, ļaujot vērotājiem no malas aktīvi sekot līdzi dalībnieku gaitām un atbalstīt viņus ar uzmundrinājumiem.

 

Sacensību pirmajā dienā dalībnieki veica garo distanci, bet svētdien - saīsinātu garo distanci, paralēli aizvadot Latvijas kausa izcīņas 10.posmu.

 

Piebilstams, ka šajās sacensībās norisinājās arī piektais Latvijas sprinta kausa posms, kas notika sestdienas vakarpusē, dalībniekiem distanci veicot pa Apes pilsētas ielām.

 

Sacensību izskaņā par starptautisko orientēšanās sacensību „Malienas kauss 2007" uzvarētāju H21E grupā un ceļojošā kausa ieguvēju kļuva Renārs Roze (OK „Ogre"), atstājot aiz sevis Kasparu Kārkliņu no OK „Purva bridējs" (2.vieta) un Igaunijas sportistu Mihkelu Jarveoju (3.vieta).

 

Savukārt šās pašas grupas dāmu konkurencē spēcīgākā izrādījās Mārīte Knēta no OK „Mona", otrajā vietā ierindojoties Laimai Klaužai no OK „Purva bridējs", trešajā vietā - Ievai Veģerei no OK „Viga".

 


Visveiksmīgāk no Alūksnes rajona pārstāvjiem šīs sacensības izdevās aizvadīt H20 grupas pārstāvjiem Atim Dandenam un Jānim Kūmam, kuri sacensību kopvērtējumā ierindojās attiecīgi pirmajā un trešajā vietā.

 

Šajā sakarībā īpašu paldies V.Veļķeris velta tiem orientēšanās sporta pārstāvjiem no Alūksnes rajona, kas šoreiz sacensībās nepiedalījās, bet palīdzēja organizatoriskajos darbos, lai radītu svētkus citiem. Par veiksmīgo sadarbību viņš pateicas Apes pilsētas ar lauku teritoriju domei, kā arī sponsoriem.

 


Piebilstams, ka tieši šajās dienās Starptautiskā orientēšanās federācija lemj par 2010.gada Pasaules junioru čempionāta norises vietu. Starp tādām kandidātvalstīm kā Dānija, Izraēla, Polija un Slovākija ir arī Latvija ar konkrētu norises vietu - Alūksni.