Dzirkstele.lv ARHĪVS

Jaunajiem basketbolistiem - katram savs krekls ar numuru

Diāna Odumiņa

2007. gada 21. augusts 11:53

1785
Jaunajiem basketbolistiem - katram savs krekls ar numuru

Piektdien Gulbenes sporta skolā bija svinīgs brīdis. Trenere Vija Kalniņa un sporta skolas direktors Normunds Aizpurs kopā pulcināja 11 pašus jaunākos sporta skolas basketbolistus, kas dzimuši 1997.gadā, un viņu vecākus.

 

Pasākumā piedalījās arī akciju sabiedrības "Hansabanka" Gulbenes filiāles vadītājs Andris Vējiņš.  

"Šī diena bija tā, kad mēs puišus uzņēmām basketbolistu saimē. Ne jau velti pie ieejas sporta skolā ir rakstīts "Es ieeju basketbola brīnumu zemē"," saka V.Kalniņa.

 

Zēni saņēma formas tērpus ar savu numuru. Tos puišiem sarūpēt palīdzēja akciju sabiedrība "Hansabanka", kā arī sporta skola. Mazo sportistu vecākiem par formas tērpiem nebija jāmaksā.

 


Trenere pasniedza arī katram zēnam dāvanu - dvieli, lai katram būtu savs. Šim nolūkam tur ir visi nepieciešamie apstākļi. Trenere arī rezumēja komandas vasaras treniņu darbu un pasniedza diplomus un piemiņas balvas par uzcītību un pirmajiem sportiskajiem panākumiem.

 

"Šie zēni ir vecumā, kad var sākt oficiāli piedalīties basketbola sacensībās. Komandā ir puiši, kas jau trenējas divus gadus, ir arī tādi, kas trenēties sākuši maijā, dažs - tikai jūlijā. Vasarā ar zēniem tikāmies treniņos divreiz dienā. Komanda ir draudzīga. Piecas dienas mums bija arī vasaras nometne Cesvainē," stāsta V.Kalniņa.

 

Viņa pati par treneri strādā jau 30 gadus un atzīst, ka visgrūtāk ir apmācīt pašus mazākos. "Sākt ir visgrūtāk. Tomēr ar pašiem mazākajiem spēlētājiem ir arī visinteresantākais darbs. Tur var ielikt sirdi un dvēseli," atzīst V.Kalniņa.

 

Viņa ir tikusies ar katra zēna vecākiem. Kontakts esot svarīgs. Tomēr trenere gaidot sapratni no vecākiem, lai viņi ar savu pārlieko uzmanību un emocionalitāti netraucētu bērna pirmos soļus sportā, par kuriem atbild kvalificēts sporta pedagogs.

 

"Bērns sportā izliek sevi visu. Viņš nekur citur nav tāds - ne mājās, ne skolā. Te notiek bērna radošā attīstība. Mācīties sporta skolā nenozīmē tikai fizisko attīstību, fiziskos pārbaudījumus, te bērns pilnveidojas psiholoģiski, iegūst izturību, apgūst vērtību skalu un nepieciešamību ievērot personisko higiēnu, audzina raksturu, mācās būt saskarsmē ar citiem cilvēkiem. Līdz ar sportu bērns iziet pasaulē, sabiedrībā," saka V.Kalniņa.

 


Vakar zēnu komanda brauca uz Siguldu, lai tur trīs dienas piedalītos savā pirmajā sacensību turnīrā "Elvi" kausa izcīņā.