Dzirkstele.lv ARHĪVS

Kāzu vedēji lustējas

2007. gada 16. augusts 12:12

2327
Kāzu vedēji lustējas

Augusta sākumā Lizuma pagasta "Rubenēs" jau ceturto gadu pēc kārtas uz salidojumu pulcējās kāzu vedēji no visas Latvijas.

Šoreiz Kāzu muzejā "salidoja" vairāk nekā 100 cilvēki no Jelgavas, Madonas, Balviem, Tukuma, Ventspils, Ogres, Kandavas, Smiltenes, Saulkrastiem, Rīgas rajona dažādām vietām, Ķeguma un citām vietām. Bija sabraukuši gan kāzu vedēji, gan arī jaunlaulātie, gan arī tādi, kas tikai gatavojas kļūt par kāzu vedējiem.

 


"Pasākuma dižvedēji bija Ruta un Māris Kunkulbergi no Jelgavas. Salidojumā piedalījās arī tādi vedēji, kas ir bijuši visus četrus gadus, starp viņiem ir arī kāds gados vecāks pāris, kas katru gadu atbrauc uz vedēju salidojumu, taču viņi nepaliek uz otro dienu. Bija arī vedēji, kam jaunais pāris bija dāvājis iespēju piedalīties vedēju salidojumā. Piebiedrojās arī divi jaunie pāri, kurus vedēju uzdevums bija dažnedažādi nodarbināt," stāsta Kāzu muzeja vadītāja Vivita Pozņaka.

 


Salidojuma dalībniekiem divu dienu laikā bija ļoti aktīvi jādarbojas, jāpiebilst, ka ikviens to arī labprāt darīja. Kas vēlējās, varēja lustēties līdz pat rīta gaismai. Savukārt otrajā dienā pārsteigumu salidojuma dalībniekiem bija sagādājuši bānīša laupītāji.

 


"Pasākums izdevās vienkārši fantastisks - tas viss, pateicoties visiem jaukajiem cilvēkiem, kas bija ieradušies uz to. Jau šobrīd viens jaunais pāris saviem vedējiem ir uzdāvinājis dāvanu karti - ielūgumu uz nākamo vedēju salidojumu," norāda V.Pozņaka.

 


Pirmais kāzu vedēju salidojums notika 2004.gada 15.augustā.