Dzirkstele.lv ARHĪVS

Labiekārto Daukstu pagasta centru

Evita Brokāne

2007. gada 16. augusts 09:00

1362
Labiekārto Daukstu pagasta centru

Daukstu pagastā jau kādu laiku labiekārto pagasta centru - sakopj gan pagasta padomes ēkas priekšpusi, gan remontē kultūras namu un pagasta katlumāju, izbūvē arī atpūtas laukumu, Staros tiks ierīkota arī ietve no autobusa pieturas līdz kultūras namam.

Staru kultūras nams šobrīd jau ir ieguvis skaistu gaiši zaļu nokrāsu, strādnieki vēl steidz pabeigt pēdējos darbus. Pēc tam šeit vēl viss tiks apzaļumots un laukums pie kultūras nama tiks nobruģēts. Arī pagasta katlumājai remontēs fasādi un mainīs dūmeni. Tiks izremontētas arī sanitārais mezgls katlumājā un strādnieku atpūtas telpas. Iepriekšējos gados ir nomainīti arī apkures katli.

 

Dodoties uz pagasta centru, ikviena cilvēka uzmanību piesaista arī liels noplanēts laukums un izraktais dīķis ceļmalā.

 

Daukstu pagasta padomes priekšsēdētāja Sandra Duļbinska atklāj, ka šeit ar laiku veidos atpūtas zonu.

 

"Kādreiz šeit bija pagasta koplietošanas ganības, un centra iedzīvotāji kopš kolhoza laikiem šeit ganīja govis, pēdējā laikā ganījās tikai kādas divas govis. Šī zeme pieder pagastam, tādēļ nolēmām to izmantot racionālāk. Arī ganībām tika atstāts viens zemes gabals. Uz viena zemes gabala taps atpūtas zona, trešo pārdevām, bet iegūto naudu izlietosim atpūtas zonas labiekārtošanai. Šeit būs gan futbola, gan basketbola, gan arī mazajiem rotaļu laukums. Tiks ierīkota arī peldvieta, taču šogad šo ideju līdz galam droši vien neizdosies realizēt, jo pamatam ir jānosēžas, vēlreiz viss jāplanē, jāsēj zālāji," stāsta S.Duļbinska.

 

Veidojot apzaļumošanas projektu, Daukstu pagasts sadarbojies ar Gunāru Vīksniņu.

 

"Visu veicam profesionāli. Jau pavasarī izstrādājām projektu, visu sazīmējām, saskaņojām. Pagasta padomes ēkas priekšpuse šobrīd jau izskatās ļoti skaisti, ar laiku arī citviet būs tāpat. Nākamgad esam ieplānojuši sakopt arī Daukstu ciematiņu un skolas apkārtni. Visu vienā gadā nevar paspēt, trūkst gan laika, gan arī līdzekļu," norāda pagasta priekšsēdētāja.

 

Pagasta iedzīvotāji sakopšanas darbus vērtē ļoti pozitīvi.

 

"Tas ir vajadzīgs darbs, jo mēs katrs gribam dzīvot sakoptā vidē. Tikai man ir bail, ka jaunatne to nenovērtēs un atkal visu piedrazos," saka pagasta iedzīvotāja Maija Būmane.

 

"Mums būs ietve. Kultūras nams tagad būs skaists. Arī svešiem cilvēkiem, atbraucot pie mums, būs patīkami apskatīt pārmaiņas," vērtē pagasta iedzīvotājs Jānis Grīslis.

 

Arī pagastā sastaptie jaunieši pozitīvi vērtēja pagasta centra pārvērtības.

 

Pagasta centra sakopšanai un remontdarbiem tiek izmantoti gan pašvaldības, gan novadu veidošanas, gan arī Eiropas struktūrfondu līdzekļi.