Dzirkstele.lv ARHĪVS

Gulbenieši minirallijā tiek arī pie godalgotām vietām

Evita Brokāne

2007. gada 13. augusts 17:29

1304
Gulbenieši minirallijā tiek arī pie godalgotām vietām

Nedēļas nogalē rallijā "Gulbis" kopā startēja 103 rallija ekipāžas un 12 gulbeniešu ekipāžas.

Sportisti Gulbenē pulcējās jau sestdien, lai iepazītos ar trasēm un nokārtotu visas formalitātes, savukārt svētdien devās cīņā. Viņiem bija jācīnās arī ar milzīgo karstumu un lielajiem putekļu mākoņiem.

 

Piebilstams, ka daudzi sportisti piedzīvoja arī avārijas. Par laimi, cietis neviens nebija.

 

Dalībniekiem šoreiz bija jāveic seši ātrumposmi, divreiz izbraucot ātrumposmu "Agrumi", "Kamalda" un "Litene".

 

"4WD+" klasē startēja Edgars Piļka/ Igors Sidorovs ("Mitsubishi EVO VI"). 17 automašīnu konkurencē šai ekipāžai izdevās izcīnīt 4.vietu. Pirmajā vietā šajā klasē ierindojās Mārtiņš Skakauskis/ Andris Skakauskis.

 

"4WD" klasē ar automašīnu "Audi 80 Quattro" devās Mareks Švarcs - Švampāns/ Didzis Putniņš. Šī ekipāža mūspuses ceļos vienmēr ir bijusi ļoti ātra. Arī šoreiz M.Švarcam - Švampānam/ D.Putniņam veicās ļoti labi - savā klasē viņi plūca uzvarētāju laurus.

 

"Mums šoreiz veicās ļoti labi, sen jau bijām to pelnījuši. Ziemā "Sarmā" bijām ļoti tuvu labam rezultātam, bet maza neveiksme liedza kāpt uz goda pjedestāla. Taču tagad bijām ļoti koncentrējušies, un veiksme mums smaidīja. Šobrīd teorētiski pastāv arī iespēja, ka kopvērtējumā varam cīnīties par zelta medaļu, taču, kā būs dzīvē, nav zināms. Pēdējā posmā noteikti piedalīsimies, ir jānotur kaut vai 3.vieta, jo teorētiski arī to mēs vēl varam pazaudēt," saka M.Švarcs - Švampāns.

 

Šajā klasē startēja arī Jāņa Patmalnieka/ Rolanda Ziemeļa ekipāža ("Audi 80"). Viņi izcīnīja 5.vietu.

 

Savukārt "1,6+" klasē cīnījās Ivars Kazainis/ Andis Finartijs ("VW Golf II"), ierindojoties 11.vietā. Labākais rezultāts šajā klasē - Krišjānim Caunem/ Vilnim Vitkovskim.

 

Daudz sportistu šoreiz izteica vēlmi braukt "road" klasē. Kopumā šajā klasē cīnījās 29 ekipāžas, starp tām arī astoņas gulbeniešu ekipāžas.

 

Gatis Jansons/ Oļegs Veselovs ("Audi 80") minirallijā izmēģināja braukt jau pērn, kad izdevās izcīnīt vien 7.vietu. Šoreiz viņi ierindojās 4.vietā, pavisam nedaudz atpaliekot no 3.vietas ieguvējiem.

 

Savukārt pavisam nedaudz G.Jansonam/ O.Veselovam zaudēja Andra Lūša/ Gata Cimdiņa ekipāža, ierindojoties 5.vietā.

 

11.vietā "road" klasē ierindojās Guntis Bonks/ Aleksandrs Krievs ("Audi 80 Quattro"), 20.vietā - Atis Ozoliņš/ Mārtiņš Kalmanis ("Škoda Felicia") un 22.vietā - Aigars Berkolds/ Oskars Krūmiņš ("VW Golf").

 

G.Bonka/ A.Krieva ekipāža pirmo reizi minirallijā startēja ziemā - "Sarmā", bet šis bija viņu otrais rallijs.

 

"Mašīnu uzbūvējām speciāli rallijam, taču minirallijam tā ir par spēcīgu, bet lielajam rallijam par vāju. Braucām, lai patrenētos. Tagad mēģināsim būvēt tālāk šo mašīnu vai arī kādu citu. Mašīna tiks aprīkota arī ar drošības karkasu, lai varam startēt citā klasē. Obligāta prasība tam bija nobraukt divus posmus "road" klasē. Rezultāts varbūt arī nav tas labākais. Starplaikos mēs pārsniedzām ātrumu, tādēļ mums pielika soda sekundes. Rezultātā noslīdējām uz 11.vietu," stāsta G.Bonks.


Mārtiņa Kraukļa/ Valta Kraukļa, Edvīna Kursīša/ Matīsa Kursīša un Elgara Širaka/ Alekseja Smirnova ekipāžas tika diskvalificētas no sacensībām, jo tās apsteidza normatīvu vairāk par 7 procentiem. Pirmo vietu šajā klasē izcīnīja Aigars Jušēns/Edgars Kļaviņš.

 

Minirallijs "Gulbis 2007" šogad notika jau 33.reizi. Tas bija arī sestais Latvijas čempionāta minirallijā posms.

 

Nākamais minirallija posms notiks Saldus rajonā no 21. līdz 23.septembrim.