Dzirkstele.lv ARHĪVS

Veselovs dodas uz priekšu

Laura Kļaviņa

2007. gada 13. augusts 15:17

746
Veselovs dodas uz priekšu

Latvijas basketbola izlase piektdien Rīgā izcīnīja uzvaru pārbaudes spēlē pret Krievijas valstsvienību.

 

Iniciatīva jau no mača pirmajām minūtēm piederēja mājiniekiem, kuri gandrīz visu spēli atradās vadībā. Otrās ceturtdaļas beigas pilnībā piederēja Latvijas basketbolistiem, kuri izdarīja iespaidīgu izrāvienu, beidzot pirmo puslaiku ar 13 punktu handikapu (44:31).

 

Cīņas turpinājumā Latvija savu pārsvaru palielināja pat līdz 17 punktiem, taču spēles beigas aktīvāk nospēlēja krievi, ievērojami samazinot rezultāta starpību. Tomēr noķert mājiniekus viņiem vairs neizdevās - ar rezultātu 87:80 uzvaru svinēja latvieši, tādējādi gūstot pirmo panākumu pret Austrumu kaimiņu kopš 1992.gada. Atgādināsim, ka līdz šim 16 gadu laikā Latvijai vēl nebija izdevies Krieviju pārspēt.

 

Šajā mačā Pāvela Veselova kontā 5 punkti.

 

 

"Bija liels gandarījums spēlēt tik daudzu līdzjutēju priekšā un izcīnīt uzvaru. Tomēr joprojām spēlējām ar kritumiem - tie ir jānovērš. Reizēm pārāk aizrāvāmies uzbrukumā un līdz ar to iekritām aizsardzībā. Kopumā bija labs mačs," sacīja Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Kārlis Muižnieks.

 

Treneri arī priecējis to spēlētāju sniegums, kuri iepriekšējos pārbaudes mačos sevi apliecināja mazāk. "Labi spēlēja Veselovs, Bērziņš, daļēji arī Porziņģis. Sekmīgi pēc izveseļošanās cīņā iekļāvās Sandis Valters un Uvis Helmanis," piebilda K.Muižnieks.

 

Savukārt Krievijas izlases galvenais treneris Deivids Blats izteica pateicību Latvijai par lielisko uzņemšanu, vienlaikus arī uzslavējot mājiniekus par veiksmīgo sniegumu.

 

Ar to Latvijas izlases cīņa nebeidzās. Svētdien izlase uzvaru uzsāka pārbaudes turnīru Itālijā. Pirmos pretiniekus - Polijas valstsvienību - latvieši uzvarēja sīvā cīņā ar rezultātu 77:75, informēja izlases direktors Visvaldis Klintsons.

 

„Poļu pārsvars pēdējā ceturtdaļā uz mirkli sasniedza pat astoņus punktus. Vēl piecas minūtes pirms cīņas beigām zaudējām ar mīnus pieci, taču spēles beigās tomēr izdevās izraut uzvaru," mača izšķirīgo posmu raksturoja Latvijas izlases otrais treneris Igors Miglinieks.

 

Pārbaudes turnīrs Itālijā P.Veselovs izcīnīja 6 punktus.