Dzirkstele.lv ARHĪVS

Eņģeļtauru ziedu krāšņums priecē arī kaimiņus

Laura Kļaviņa

2007. gada 10. augusts 19:43

3090
Eņģeļtauru ziedu krāšņums priecē arī kaimiņus

Jau trīs gadus beļavietes Brigitas Lāces dārzā zied datura jeb eņģeļtaure.

Brigitai ļoti patīk ziedi. Viņas dārzā zied puķes, kuras ir lielas un mazas, podos un dobēs.

 

Pirms tam B.Lācei ļoti patikušas dālijas, bet viņa ar šīm puķēm nemācējusi apieties. Tagad lielākais rūpju bērns ir eņģeltaures, kuras vakar bija saražojušas 44 skaistus, krāšņus, maigi rozā ziedus.

 

"Esmu dārzniece, tādēļ visas puķes cenšos izaudzēt pati, nepērkot veikalā. Ievācu nogatavojušās sēklas no viengadīgajiem augiem, daudzgadīgos augus ziemā glabāju dārza mājiņā un pavasarī tos izstādu atkal laukā. Tikai reizēm iegādājos kādu begonijas sīpolu. Pirms trīs gadiem nopirku pavisam mazus daturas stādu. Kad pirmie pumpuri bija lieli, es tos izskaitīju. To bija 109, un puķe turpina ziedus ražot," saka saimniece.

 

Saulē ziedi sakļaujas, bet vakarā un vēsā laikā tie atveras visā krāšņumā. Ziemā eņģeļtaurēm nav lapu, tām ir tikai kaili stumbri. Pavasarī, kad ir izplaukušas lapas, tā tiek atkal iznestas laukā.

 

Katru dienu divas reizes saimniece laista visas savas puķes. Tas aizņem apmēram vienu stundu no rīta un apmēram divas stundas vakarā. Eņģeļtaures tiek laistītas pat septiņas reizes dienā.

 

Krāšņākās puķes ir sastādītas 81 puķupodā.