Dzirkstele.lv ARHĪVS

Vīrietis pilsētā dzīvo zem klajas debess

Diāna Odumiņa

2007. gada 11. augusts 09:00

1838
Vīrietis pilsētā dzīvo zem klajas debess

Gulbenieši no daudzdzīvokļu nama Pamatu ielā 10 satraukti vakar zvanīja laikrakstam un stāstīja, ka pagalmā kārtējo reizi uz dzīvi apmeties kāds vīrietis, kas uzvedas tā, it kā būtu bezpajumtnieks.

 

Vīrieša uzvedība bieži vien esot agresīva un viņš daudzkārt manīts esam acīmredzamā alkohola reibumā. Vairākkārt iedzīvotāji par šo kungu sūdzējušies policijai, vīrietis raidīts projām pie viņa meitām. Tomēr vīrs atkal atgriezies atpakaļ vecajā vietā - zem klajas debess.

 

Gulbenes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Valtis Krauklis saka, vakar devies pie vīra, kas uzvedas kā bezpajumtnieks, un kārtējo reizi pierunājis doties pie meitas uz Šķieneriem. Vīrietis arī solījis, ka tā darīs. Viņš gan arī teicis, ka abas meitas atsakoties no tēva, sakot, ka viņām neesot vajadzīgs ne viņš pats, ne viņa pensija.

 

"Vīrietim nav tiesību dzīvot Gulbenē zem klajas debess," viennozīmīgi saka V.Krauklis. Viņš uzsver, ka vīrietis ir pierakstīts Daukstu pagastā, turienes pašvaldībai arī jāiesaistās vīrieša likteņa nokārtošanā.

 

"Dzirksteles" rīcībā ir informācija, ka zem klajas debess dzīvojošais vīrietis ilgāku laiku mitinājies pie kādas radinieces Gulbenē. Sieviete mirusi, bet vīrietim nav bijis likumīgu tiesību palikt viņas dzīvoklī. Visticamāk, tāpēc arī viņš nolēmis vasaru vadīt zem klajas debess.

 

Daukstu pagasta padomē laikraksts noskaidroja, ka tur par šo problēmu ir informēti, pašvaldības sociālā darbiniece Dace Solovjova iesaistīšoties sirmgalvja dzīves situācijas sakārtošanā. Vīrietim esot divas meitas - Šķieneros un Madonas rajonā. Viņš pats kopš seniem laikiem pierakstīts Daukstu pagastā, taču jau sen te nedzīvo. Māja, kurā viņš te ir mitinājies, sen jau pārdota.