Dzirkstele.lv ARHĪVS

Pie Pededzes top akmeņdārzs

Ilze Bogdanova

2007. gada 9. augusts 15:50

2802
Pie Pededzes top akmeņdārzs

Jau vairākas nedēļas Jaunannas pagastā trešdienas ir īpašas talkas dienas.

 

Tajās iedzīvotāji tiek aicināti pulcēties Zaķusalas apkaimē, lai kopīgiem spēkiem īstenotu visai neparastu ieceri - pašiem veidot akmeņdārzu Pededzes krastā.
„Pērnā gada rudenī mēs aptaujājām bērnus un jauniešus. Rezultātā tika izteikts viedoklis, ka viņi labprāt darbotos gan sportā, gan kultūrā, gan veidotu sev interesantus pasākumus. Tāpēc Jurim Kļaviņam radās ideja veidot akmeņdārzu Pededzes krastā," stāsta Jaunannas tautas nama vadītāja Daina Beļava.

 


J.Kļaviņš gan atzīst, ka akmeņdārza veidošanā iesaistījušies ne tikai džudo pulciņa jaunieši, jo piedalīties tā radīšanā aicināts ikviens, kas vien vēlas palīdzēt dekoratīvā noformējuma tapšanā.

 

D.Beļava informē, ka daļējs finansējums ieceres īstenošanai iegūts, piedaloties Alūksnes rajona padomes rīkotajā kultūras projektu konkursā ar pašu rakstīto projektu „Jaunieši Jaunannai un Jaunanna jauniešiem", bet otru finansējuma daļu segusi Jaunannas pagasta padome.

 


Būvdarbu vadīšanu uzņēmies džudo pulciņa vadītājs, kuram šajā jomā ir panākumiem bagāta pieredze - nupat notikušo Alūksnes Pilsētas svētkos viņš bijis viens no 16 saimniekiem, kas saņēmuši apbalvojumus par sakoptākajiem īpašumiem.

 

J.Kļaviņš atzīts par oriģinālākā akmeņdārza īpašnieku nominācijā „Dārzi un priekšdārzi".
Līdzīgs akmeņdārzs tapšot arī Pededzes krastā, kur kopīgo pūliņu rezultāts pamazām sāk iegūt savas aprises - akmeņdārzā ieplānotās puķu dobes tiks izkārtotas arī īpatnējos akmens veidojumos, būs pakāpieni līdz Pededzes krastam, pastaigu taciņas, neliels tiltiņuš, strūklaka un pat īsts kamīns.

 

To, cik oriģināls un vizuāli veiksmīgs būs izdevies Jaunannas pagasta Pededzes krastos topošais akmeņdārzs, varēs uzzināt 25.augustā, kad plānota tā atklāšana un sportiskas aktivitātes.