Dzirkstele.lv ARHĪVS

Noteiks "cūcīgākās" ceļmalas

Evita Brokāne

2007. gada 9. augusts 09:00

1127
Noteiks "cūcīgākās" ceļmalas

Līdz 13.augustam interneta portālā "www.cukmens.lv" un "www.draugiem.lv" ikviens var pieteikt piemēslotākās Latvijas ceļmalas, tādējādi izveidojot "cūcīgāko" ceļmalu topu.

 

Kampaņu rīko Satiksmes ministrija, "Latvijas Valsts ceļi" un "Latvijas Valsts meži", tādējādi uzsākot cīņu pret izplatīto parādību - ceļmalu piesārņošanu. Lai arī jau pērn autovadītāji tika uzrunāti ar aicinājumu "Nemēslo ceļmalā!", taču situācija joprojām liecina par nepieciešamību ieviest brīdinājuma zīmes "Uzmanību cūkas!".

 

Šogad Latvijas ceļmalās savākti 9000 kubikmetru atkritumu. Pat vietās, kur izvietoti atkritumu konteineri, vērojama bēdīga aina.

 

Cūcīgāko ceļmalu topa rezultāti tiks izziņoti augusta vidū. Kampaņā paredzēta arī īpaša balva - brauciens kopā ar Cūkmenu rallija mašīnā. Tā tiks kādam no piesārņotāku vietu pieteicējiem un fotogrāfiju iesūtītājiem.

 

Lai izskaustu autovadītāju sliktās manieres, jau drīzumā sabiedrību uzrunās arī reklāmas, kas vērsīs īpašu uzmanību "brauc-izmet-brauc tālāk" taktikai un sekām uz Latvijas autoceļiem.