Dzirkstele.lv ARHĪVS

Gulbenei ir draugi Gruzijā

Diāna Odumiņa

2007. gada 8. augusts 15:14

896
Gulbenei ir draugi Gruzijā

Gulbenes pilsētas domes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs otrdien parakstījis sadarbības nodoma līgumu ar Gruzijas Helvečauskas rajona pašvaldības priekšsēdētāju Roinu Melakmadzi.

Abu pašvaldību vadītāji to parakstīja trīs eksemplāros trīs valodās - latviski, krieviski un angliski.

 

Līgums paredz sadarbību kultūrā, sportā, tūrismā un uzņēmējdarbības atbalstā. N.Stepanovs atvainojās gruzīnu draugiem, ka nav sagatavots līguma eksemplārs gruzīnu valodā, jo Gulbenē nav bijis neviena šīs valodas pratēja, kas palīdzētu sagatavot līgumu gruzīniski.

 

Abu pašvaldību vadītāji vienojās, ka Helvečauskas rajona pašvaldībā paši sagatavos līguma eksemplāru savā dzimtajā valodā, kuru parakstīs vēlāk. Pašvaldību līgumu par ilglaicīgu sadarbību parakstīs turpmāk, kad būs apzināti konkrēti sadarbības projekti un virzieni.

 

Nodoma līguma parakstīšanā, kas notika Gulbenes bibliotēkā, kā liecinieki piedalījās Helvečauskas rajona pašvaldības un Gulbenes pilsētas domes pārstāvji.

 

N.Stepanovs ciemiņiem īsumā pastāstīja par Gulbenes pilsētu un rajonu. Jaunie draugi bija pārsteigti, ka siltumapgāde Gulbenē, maģistrālās siltumtrases ieskaitot, pilnībā nodota privātfirmas aprūpē.

 

Viesi interesējās par veco, slimo un vientuļo cilvēku aprūpi un sociālo nodrošinājumu. Viņi jautāja par dzimstību Gulbenē un bija nepatīkami pārsteigti, ka tā ir divreiz mazāka nekā mirstība. "Slikti strādājat," pavisam nopietni pajokoja gruzīni.

 

Uz gulbeniešu dižošanos par to, ka Gulbenē ir divas simtgadnieces, draugi no Gruzijas lepni teica, ka viņu pašvaldībā ir 117 simtgadnieku. "Šajā ziņā mums jūs nepārspēt," draugiem atzina N.Stepanovs.

 

Pēc līguma parakstīšanas un neformālas sarunas, kuras laikā gruzīni demonstrēja videofilmas par savu pašvaldību, viesi devās uz SIA "Gulbenes -Alūksnes bānītis", Gulbenes sporta kompleksu, atjaunojamo Vecgulbenes muižu un parku, sociālās palīdzības centru.

 

* Nikolaja Stepanova tosts gruzīnu draugiem:

 

- Lai jūsu un mūsu dzīvē un pašvaldību darbā būtu pirmo Gulbenes pavasara
ziedu svaigums! Lai jums un mums vienmēr būtu brīnišķīga, silta vasaras saule, kāda šodien ir Gulbenē! (Gruzīnu draugi piebilst: "Mēs to jums atvedām no Gruzijas.")

 

Lai jums un mums būtu tik daudz bagātības, tik daudz brīnišķīgu sasniegumu, cik bagāts ir rudens Gulbenē!

 

Lai jums un mums būtu tik daudz laimes, veselības un nedaudz naudas, cik ziemā nobirst sniegpārstu pār Gulbeni! (Gruzīnu draugi piebilst: "Lai būtu daudz skaistu sieviešu pie mums un pie jums!")