Dzirkstele.lv ARHĪVS

Tautas deju kolektīvam "Maliena" būs jauni tērpi

Ilze Bogdanova

2007. gada 2. augusts 11:59

2425
Tautas deju kolektīvam "Maliena"  būs jauni tērpi

Tautas deju kolektīva "Maliena" dalībnieces jau pavisam drīz varēs pielaikot savus jaunos svārkus, ko speciāli viņām darinājušas Tautas lietišķās mākslas studijas "Kalme" rokdarbnieces.


 

Tautas deju kolektīva "Maliena" vadītāja Tekla Cinglere atklāj, ka jaunie tērpi sarūpēti ar Malienas pagasta padomes atbalstu. Kopā ar pagasta padomes priekšsēdētāju Janīnu Čugunovu viņas devušās jaunu svārku meklējumos, kur no studijas "Kalme" sniegtā piedāvājuma izvēlējušās tīkamāko un deju kolektīvam atbilstošāko variantu.


T.Cinglere atklāj, ka tāpat kā citiem deju kolektīviem arī viņiem tautas tērpi ir nozīmīga problēma, kas gan pamazām tiek risināta. Tā pirms pāris gadiem pie jaunas un speciāli viņiem gatavotas apģērbu kārtas tikuši deju kolektīva vīrieši, kuriem sagādāti pilnīgi jauni krekli un vestes, bet tagad vecos svārkus pret jauniem varēs nomainīt deju kolektīva dalībnieces.


Tiesa, kā stāsta T.Cinglere, līdz pirmajai uzstāšanās reizei jaunajos brunčos ilgi nebūs jāgaida, jo pavisam drīz Malienas pagastā notiks Pagasta svētki, kuros klātesošos ar savu uzstāšanos gatavojas iepriecināt arī deju kolektīva dalībnieki.