Dzirkstele.lv ARHĪVS

Skolēni arī šogad ēdīs augļus un dārzeņus

Skolēni arī šogad ēdīs augļus un dārzeņus

Skolēni arī šajā mācību gadā varēs saņemt augļus un dārzeņus par brīvu. Par to informē Lauku atbalsta dienesta sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Kristīne Ilgaža.

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, Lauku atbalsta dienests atgādina, ka arī gaidāmajā mācību gadā skolās Latvijā tiks īstenota programma “Skolas auglis”. No šī gada 1.oktobra līdz 2014.gada 24.janvārim visi skolēni Latvijā saņems bezmaksas augļus un dārzeņus, kā arī tiks veikti izglītojoši pasākumi, lai uzlabotu skolēnu zināšanas par augļu un dārzeņu veselīgo ietekmi uz veselību.

Programmas skolu apgādei ar augļiem un dārzeņiem mērķis ir par brīvu nodrošināt svaigus augļus un dārzeņus, palielināt šo produktu patēriņu skolēnu uzturā, mainīt skolēnu ēšanas paradumus un paplašināt skolēnu zināšanas par veselīgu uzturu un svaigu augļu un dārzeņu nozīmi tajā.

Programmas “Skolas auglis” gaitā trīs reizes mācību nedēļā bērni var ēst dažādus augļus (ābolus, bumbierus, lielogu dzērvenes) vai dārzeņus (kāpostus, kolrābjus, burkānus, kāļus) vai to asortu porcijas. Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka līderi izdalīto produktu skaita ziņā ir āboli.