Dzirkstele.lv ARHĪVS

Alūksnes pusē – minirallijs „Marienburga 2013”

Evita Brokāne

2013. gada 20. augusts 00:00

5
Alūksnes pusē – minirallijs  „Marienburga 2013”

Alūksnes pusē 24.augustā norisināsies minirallijs “Marienburga 2013”. Šīs sacensības būs jaunā standartauto sacensību seriāla trešais posms.
Tāpat kā iepriekšējos divos šīgada posmos Jūrmalā un Aizputē, arī Alūksnē uz sacensībām tiek aicināti pieteikties dalībnieki ar saviem ielas auto. Automašīnām ir jābūt braukšanas kārtībā ar derīgu tehnisko apskati un derīgu OCTA polisi, arī dalībniekiem jābūt apdrošinātiem, dalībniekiem ir jābūt arī motosportam derīgām ķiverēm. Sīkāk ar sacensību nolikumu var iepazīties mājaslapā „www.4rati.lv” sadaļas „Sacensības un rezultāti” apakšsadaļā „Minirallijs”. Turpat var arī pieteikties sacensībām.

Aicina uzdrošināties
Minirallija sacensības Alūksnē rīkos ziemas ralliju „Alūksne” organizatoru komanda. Sacensību vadītājs Gatis Cimdiņš ir pārliecināts, ka ir braucēji, kas vēlētos startēt rallijā, taču nevar to atļauties, tieši tādēļ ir radīts šāds sacensību formāts, kas, iespējams, varētu piesaistīt jaunus braucējus. Progresējot viņi ar laiku varbūt varētu turpināt startēt arī rallijsprintā un rallijā. „Ja vismaz divi trīs braucēji no šiem dalībniekiem pārietu uz nākamo posmu, tas būtu apsveicami. Mēs šobrīd skatāmies tikai vienā virzienā – uz Eiropas čempionātu, bet vietējā – Latvijas – čempionātā ir tikai kādi 30 dalībnieki, ir jādomā un jāmēģina darīt kaut kas lietas labā, lai turpinātu attīstīt šo sporta veidu Latvijā. Mūsu pusē rallijs ir ar senām tradīcijām, varbūt kāds uzdrošināsies un pamēģinās,” saka G.Cimdiņš. „Šīm sacensībām ir lielā rallija modelis, tikai samazinātā formātā – īsi ātrumposmi vidēji līdz 2 kilometriem, ar nelieliem vidējiem ātrumiem – līdz 50 - 60 kilometriem stundā, taču uz laiku.”

Jāveic septiņi ātrumposmi
Minirallija „Marienburga 2013” trases kopējais garums paredzēts līdz 140 kilometriem, tajā skaitā līdz 15 kilometriem papildsacensībās (ātrumposmos). Minirallija trasē būs iekļauta arī daļa no „Alūksnes” ralliju ātrumposmiem. Kopumā dalībniekiem būs jāveic septiņi ātrumposmi, kur garākais būs 2,32 kilometri un īsākais – 1,49 kilometri. Gan minirallija centrs, gan servisa parks atradīsies Alūksnē, Rūpniecības ielā 8f – turpat, kur jau trīs ziemas pēc kārtas ir mājojis rallijs un ralljsprints „Alūksne”. Starts – pulksten 14.00.
„Šogad minirallijs vēl nav čempionāta statusā, bet gan kā mini-rallija kauss. Tas notiek piecos posmos – pēc minirallija „Marienburga” paredzēti vēl posmi Jēkabpilī un Liepājā. Uz priekšdienām, nedaudz veicot koriģējumus nolikumā, jo paši braucēji izsaka domu, ka ātrumposmi varētu būt nedaudz garāki, tas varētu iegūt arī čempionāta statusu,” saka G.Cimdiņš.