Dzirkstele.lv ARHĪVS

Deputāts – par pieklājīgiem suņiem

Diāna Odumiņa

2013. gada 20. augusts 00:00

207
Deputāts – par  pieklājīgiem suņiem

Pamatojoties uz Gulbenes novada iedzīvotāju sūdzībām, deputāts Intars Liepiņš pašvaldībā vērsies ar lūgumu lemt par ierobežojumiem dzīvnieku klātbūtnei bērnu rotaļlaukumos, sporta laukumos, atpūtas zonās ne tikai pilsētā, bet arī pagastos.

Aicina nesamierināties ar situāciju
Viņš aicinājis novada domi ne tikai to visu paredzēt saistošajos noteikumos, kuri būtu spēkā visā pašvaldības teritorijā, bet arī nodrošināt noteikumu ievērošanu un kontroli.
Deputāts informē “Dzirksteli”, ka ir aicinājis novada domi nesamierināties ar situāciju, ka suņu saimnieki pastaigu laikā ar saviem dzīvniekiem nesavāc to ekskrementus, par ko sūdzas iedzīvotāji ne tikai pilsētā, bet arī laukos.

Paredz jau Ministru kabineta noteikumi
“Ja persona (bērnu vecāki) redz, ka dzīvnieka īpašnieks vai turētājs veic iepriekš minētās darbības, tad ar iesniegumu jāvēršas Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Gulbenes iecirknī vai pie Gulbenes pilsētas pārvaldes sabiedriskās kārtības sarga Mārtiņa Didrihsona-Linarda,” teikts oficiālajā atbildes vēstulē, kuru deputāts saņēmis no novada domes. Tajā norādīts, ka jau Ministru kabineta izdotie dzīvnieku labturības noteikumi paredz dzīvnieka īpašnieku pienākumu nodrošināt, lai viņu mīluļi netraucētu vai neapdraudētu cilvēkus vai citus dzīvniekus, kā arī to, lai tiktu savākti dzīvnieku ekskrementi. To formulējis arī Dzīvnieku aizsardzības likums. Par šo normatīvo aktu pārkāpšanu dzīvnieku īpašniekus var saukt pie administratīvās atbildības. Kontrolēt minēto normatīvo aktu ievērošanu ir tiesīgi Valsts policijas inspektori un Gulbenes pilsētas sabiedriskās kārtības sargs. Administratīvie pārkāpumi tiks izskatīti un par sodu lēmums tiks pieņemts novada domes administratīvajā komisijā.