Dzirkstele.lv ARHĪVS

Mākslas skolai būs jauna direktore

Inita Savicka

2013. gada 22. augusts 00:00

471
Mākslas skolai būs jauna direktore

Visticamāk, ka tieši Sandra Dikmane turpmāk vadīs Gulbenes mākslas skolu.
Gulbenes novada domes izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē deputāti atbalstīja tagadējās mākslas skolas direktores Silvija Šķipsnas iesniegumu, kurā viņa ir izteikusi vēlmi pārtraukt strādāt kā mākslas skolas direktore. Deputāti viņas vēlmi atbalstīja.
Tāpat deputāti atbalstīja to, ka turpmāk mākslas skolu varētu vadīt Sandra Dikmane, kura mākslas skolā strādā 14 gadus un no tiem 13 gadus ir direktores vietniece.
S.Dikmane klātesošajiem komitejas sēdē stāstīja, ka Gulbenē mākslas skola pastāv jau 25.gadu un tā realizē profesionālās ievirzes izglītības programmu, kas ir sešu gadu garumā. “Mūsu skola ir viena no retajām skolām, kurā pastāv modelis ar lauku klasēm. Mācības notiek gan pilsētā, gan laukos. Mēs esam arī viena no retajām skolām, kurā bērnu skaits turpina pieaugt, un lauku skolas izsaka vēlēšanos atvērt klasi. Šogad tas ir Lizumā, un mēs šo jautājumu izskatām,” teica S.Dikmane.
Lauku klases jau darbojas Jaungulbenē, Galgauskā un Rankā. Vaicājot par finansējumu lauku klasē, S.Dikmane “Dzirkstelei” norāda, ka “viss notiek skolas budžeta ietvaros”. Pedagogu algām no valsts tiek saņemta mērķdotācija un novada domes atbalsts – pārējos jautājumos.
Pagājušajā mācību gadā mākslas skolā mācījās 220 bērni, arī jaunajā mācību gadā tiek prognozēts apmēram tāds pats bērnu skaits.
“Domāju, ka skolas attīstība varētu noritēt tādā pašā virzienā, kāds ir, bet no savas puses gribētu lielāku uzmanību pievērst tieši dizaina attīstības virzienam,” teica S.Dikmane.